Profi ökölvívás: Abraham is kiszállna, Ward-Dirrell lefújva?

Vágólapra másolva!
2010.09.16. 17:33
A terv nagyszerű volt, hat remek képességű bokszoló egy torna keretében dönti el, hogy ki a legjobb a súlycsoportban, a megvalósítás azonban nem várt problémákba ütközött, a fordulók közötti hosszú szünetek alatt sorozatos sérülések, visszalépések, rendezési viták akadályozták a gördülékeny lebonyolítást, így egyre nagyobb a bizonytalanság a sorozat befejezését illetően.

Mikkel Kessler kiválása után az Abraham–Froch, illetve a Ward–Dirrell összecsapásokkal előrehozták az elődöntőket, de jelen állás szerint ezen meccsek megrendezése is több mint kérdéses.

Froch hátsérülése miatt bizonytalan, hogy hol kerül sor az eredetileg október elejére, Monte-Carlóba szervezett találkozóra, új időpontot egyelőre nem kértek a monacói helyszín szervezőitől, Frochék viszont mindenképpen szeretnék Nagy-Britanniába vinni a mérkőzést. Abraham viszont ebbe nem menne bele.

„Angliában nem bokszolok Carl Froch ellen, bárhol, csak ott nem, mindegy, hogy mit ajánlanak. Ha végül erre kényszerítenek, akkor azonnal kiszállok a Szuper Hatosból."

A másik elődöntőt nemcsak elhalasztották, de úgy néz ki, meg sem rendezik. Az ESPN információi szerint a szeptember 25-re kiírt meccs résztvevői egyáltalán nincsenek edzésben, jegyet sem adtak el a mérkőzésre, és még sajtótájékoztatót sem tartottak. A hírek szerint a két jó barát, Ward és Dirrell a konkurens HBO-tól kapott remek ajánlatot, bár olyan hírek is szárnyra keltek, hogy az említett jó barátság miatt a két amerikai egyáltalán nem akar egymás ellen bokszolni. Persze ezt a torna előtt is tudhatták, így az HBO-s ajánlat tűnik hihetőbbnek.

Hogy ez az ajánlat mit is jelenthet a sokkal kevesebb költségvetéssel bíró, a Szuper Hatost közvetítő Showtime-éval szemben, nagyjából annyit, mint Németországban egy RTL-es szerződés jelent a Sport1 (korábbi DSF) ajánlatával szemben. Közben a sorozatnak életet adó Sauerland-istálló cáfolta a torna idő előtti befejezését, igyekezve megnyugtatni a rajongókat.

„A tornának nincs vége, bár vannak problémák néhány időpontot illetően, a szerződések továbbra is élnek, hamarosan új időpontot találunk a Froch–Abraham, illetve a Ward–Dirrell összecsapásnak."

Forrás: www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik