Profi ökölvívás: Szili István pontozással győzött

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2012.07.07. 22:29
Címkék
A berni ökölvívógálán a középsúlyú Szili István nyolcmenetes mérkőzésen pontozásos győzelmet aratott a lengyel Daniel Urbanski felett. A magyar bunyós ezzel továbbra is veretlen a profik között.

A középsúlyú Szili István (16–0–0, 6) az első két menetben bal kézzel többször is megelőzte lengyel ellenfelét, Daniel Urbanskit (21–10–3, 5). Sokkal magabiztosabban bokszolt a nyolcmenetesre tervezett mérkőzésen, mint ellenfele. Az összecsapás felénél uralta a találkozót, végig irányított.

A magyar bokszoló sokkal technikásabb bunyót mutatott be, ellenfele nyelte az ütéseket, noha megrendítő találat nem érte. Balegyeneseivel rendre megelőzte Urbanskit. A lengyel a találkozó második felében a köteleknél próbált elhajolni, de Szili elérte, kombinációkkal operálva. Szili nemcsak balegyeneseket ütött, hanem felütésekkel testre is kezdeményezett.

A hatodik menetben Urbanski megtántorodott, fogásba menekült, de a magyar kibontakozott, a lengyelre számolni kellett. Az utolsó előtti felvonásban Szili folytatta Urbanski módszeres fárasztását, a lengyelt fogásért megintették. A kép a nyolcadik menetben sem változott, Szili István egyhangú pontozással nyert (mindhárom pontozónál 80:70).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik