Serie A: külföldi játékvezetők az olasz bajnoki meccseken?

Vágólapra másolva!
2007.10.30. 14:24
Még mindig nagy a visszhangja a szombati Napoli-Juventus találkozónak, ahol a hazai együttes 3-1-re nyerte az újoncrangadót – többek között két jogtalan tizenegyesnek köszönhetően.
Mauro Bergonzi
Reuters
Mauro Bergonzi
Mauro Bergonzi
Reuters
Mauro Bergonzi

Össztűz zúdult a genovai bíróra, Mauro Bergonzira. A 35 éves, FIFA-kerettagságra is esélyes játékvezetőt sokan az élvonalbeli kereten is kívül szeretnék látni, az viszont biztosnak tűnik, hogy egy hónapig nem láthatjuk őt élvonalbeli bajnoki mérkőzésen.

Az olasz futballt nemrég megrengette egy nagy vesztegetési botrány, emiatt több FIFA-játékvezető (Bertini, Paparesta) sem vezethet jelenleg, és sokan Bergonzi ítéletei mögött is hasonló okokat sejtenek.

Graziano Cesari, az egykori remek FIFA-bíró úgy látja, hogy sok más országhoz hasonlóan itt is lehetne külföldi játékvezetőket alkalmazni néhány mérkőzésen. A játékvezetői bizottság tagja úgy véli, ezzel csökkentenék azokat a támadásokat, amelyek nemcsak a játékvezetőket, hanem Pierluigi Collina elnököt is érik.

Több országban már általános, hogy máshonnan hívnak bírókat: Belgium és Hollandia, valamint Svájc és Ausztria rendszeresen cserél egymással játékvezetőket, valamint az utóbbi időben Bulgáriában, Oroszországban, Ukrajnában, Romániában és Magyarországon is vezettek külföldi bírók.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik