Gianluigi Buffon szívesen látná Ronaldinhót a Juventusban

Vágólapra másolva!
2008.04.03. 19:32
A Juventus kapusa a Corriere dello Sportnak adott interjújában csapata jelenlegi szezonjáról, és a fekete-fehérek nyári igazolási terveiről beszélt. A portás elmondta, hogy szívesen futballozna egy csapatban a Barcelona brazil zsenijével, Ronaldinhóval.
Buffon elismerően nyilatkozott Ronaldinhóról
Fotó: Imago
Buffon elismerően nyilatkozott Ronaldinhóról
Buffon elismerően nyilatkozott Ronaldinhóról
Fotó: Imago
Buffon elismerően nyilatkozott Ronaldinhóról

A Juventus szurkolói idén már nem reménykedhetnek, abban, hogy csapatuk a Serie B-ből felkerülve első idényében bajnoki címet nyer. Pavel Nedvedék ugyanis jelenleg 11 pontos hátrányban vannak a listavezető Interrel szemben, és ez a hátrány még akkor is tetemes, ha hozzátesszük, hogy a Juvénak van egy elmaradt meccse (a Parma ellen).

Ennek ellenére Gianluigi Buffon a Corriere dello Sportnak azt mondta, hogy még egy halvány esélyt lát arra, hogy csapat történelmet írjon, és első újonc csapatként a Serie A-ban bajnoki címet ünnepeljen.

„Torinóban nagyon felfokozott hangulat veszi körül a csapatot, mióta legyőztük a listavezető Intert – mondta a kapus. – Ha a riválisaink botlanak, és mi állandósítani tudjuk azt a játékot, amit a milánóiak ellen mutattunk, akkor még lehet esélyünk a Scudetto megszerzésére.”

Persze erre azért minimális esélye van Buffonéknak, ezért nem csoda, ha a „zebrák” hívei már arra kíváncsiak kik érkezhetnek nyáron kedvenc csapatukhoz.

„Ha jövőre valóban versenyben akarunk lenni riválisainkkal, akkor négy-öt minőségi játékos igazolására lesz szükség – fogalmazott a kapus. – Én például szívesen látnám a csapatban a brazil Ronaldinhót, és ha anyagilag megengedheti magának a klub a szerződtetését, akkor előfordulhat, hogy jövőre nálunk futballozik majd.”

A Barcelonánál az utóbbi hetekben mellőzött klasszis mellett a honfitársa Diego, a francia Mathieu Flamini, és a holland Klaas-Jan Huntelaar szerződtetése is szóba került már a Juventusnál. Közülük alighanem már egy játékos is jelentős erősítést jelentene a torinóiak számára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik