Serie A: zárt kapus meccsek lehetnek a római derbik?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.12. 18:51
Giuseppe Pecoraro, Róma városának rendőrfőnöke a RaiSport1-nek adott nyilatkozatában elmondta, ha a szurkolók nem változtatnak a viselkedésükön, és újabb rendzavarások lesznek tapasztalhatók a városi derbik alkalmával, akkor a jövőben zárt kapuk mögött rendezhetik meg a Roma–Lazio találkozókat.

A két csapat legutóbbi, hétfői rangadóját (1–1) szurkolói összecsapások előzték meg a városban, amelyek után a rendőrség több drukkert is letartóztatott, míg néhány fanatikus orvosi ellátásra szorult. Mindezek ismeretében Pecoraro úgy fogalmazott, ha a jövőben is a meccsek velejárója lesz a szurkolói erőszak, akkor zárt kapus mérkőzések lehetnek a városi rangadók.

„Az előkészületekkel megpróbáljuk segíteni a helyzet normalizálását. Ha azonban ezek az intézkedések sem eredményeznek javulást, akkor drasztikusabb lépéseket fogunk tenni. Ilyen lehet a stadionbezárás, vagy a mérkőzés semleges helyszínen történő megrendezése. A probléma nem a stadionban, hanem azon kívül van" – nyilatkozta a rendőrfőnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik