Juventus: Én eladtam volna Pogbát – Sir Alex Ferguson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.12. 22:08
Sir Alex Ferguson elért néhány dolgot a Manchester United menedzsereként, szakmai sikerei mellett legalább olyan büszke lehet arra, hogy a világ egyik legnagyobb futballvállalkozását közel 27 éven át gazdaságilag is működtette. Ezúttal Paul Pogba torinói helyzetére tért ki, ha valaki, akkor ő pontosan tudja, mit beszél...

„Én eladtam volna Pogbát. Igaz, egyszer én már hagytam őt elmenni, de ha én Juve-vezető lennék, akkor most sem döntenék másként” – mondta a nyugdíjas Sir Ferguson, aki arra a hírre reagált, miszerint a Barcelona 80 millió eurót ajánlott a torinóiaknak a francia középpályásért.Sir Ferguson, aki arra a hírre reagált, miszerint a Barcelona 80 millió eurót ajánlott a torinóiaknak a francia középpályásért.

A Juve azonban elutasította a katalánokat, ami a skót szakember szerint nem volt túl bölcs döntés.

A 22 éves Pogba 2009-től három éven át a manchesteriek tehetsége volt, de 2012-ben nem hosszabbított szerződést, és eligazolt a Juventushoz. Távozását sokan Sir Ferguson legnagyobb szakmai melléfogásának vélik – mármint azt, hogy hagyta elmenni és nem tudta az MU-nál tartani –, a menedzser azzal magyarázta, hogy azért az akkori Pogbára még nem lehetett nagyobb terhet tenni, csupán potenciálisan volt benne a lehetőség, amely aztán Torinóban ért be. A középpályás viszont menni akart, így nem tudta őt megtartani, bármennyire is szerette volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik