Serie A: négyszeres BL-győztes, világbajnok francia védőt igazolt az újonc Como

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.07.29. 08:37
Raphaël Varane FA-kupa-győzelemmel távozott a Manchester Unitedtől (Fotó: Getty Images)
A Real Madrid és a Manchester United korábbi játékosa, Raphaël Varane az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) egyik újoncánál, a Comónál folytatja pályafutását.

Andrea Belotti és Pepe Reina után tovább erősített a Serie A-ba közel két évtized után visszajutó, Cesc Fabregas irányította Como, amely most Raphaël Varane-t is megszerezte.

A franciák világbajnok belső védője 2021 nyarán négyszeres Bajnokok Ligája-győztesként hagyta el a Real Madridot és igazolt a Manchester Unitedbe, amelynek színeiben három idény alatt angol Ligakupát és FA-kupát nyert. Most lejáró szerződése miatt szabadon igazolhatóként távozott a 31 éves hátvéd, akit az utóbbi időszakban sem kerültek el a sérülések.

Varane tavaly februárban lemondta a válogatottságot.

A Como a Serie A egyik legtehetősebb klubja: a 2016–2017-es gazdasági problémák után a ghánai labdarúgó, Michael Essien felesége, Akosua Puni Essien vette meg, aztán 2019-ben az indonéz Djarum Group vásárolta meg, miközben a testület tanácsadója a korábbi Chelsea-labdarúgó, Dennis Wise lett, míg Thierry Henry és Cesc Fabregas a Como részvényese – ám hiába van a tulajdonosoknak nagy tőkéjük, a pénzügyi fair play szabályai miatt egyelőre nem költhetnek el rengeteg pénzt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik