Andrásfi remekül vívott, de kikapott az elődöntőben – jöhet a bronzasszó!

Vágólapra másolva!
2024.07.28. 19:45
Andrásfi Tibor hatalmasat küzdött az elődöntőben, de hajszállal lecsúzott a fináléról (Fotó: Árvai Károly)
Andrásfi Tibor vasárnap három győzelemmel bejutott a Párizsban zajló olimpia férfi párbajtőrvívó-versenyének elődöntőjébe, amelyben kiválóan küzdött, de 14:13-ra kikapott az Ázsia-bajnok japán Kano Kokitól.

A férfi egyéni párbajtőrverseny elődöntőjében papíron nem a friss Eb-bronzérmes Andrásfi Tibor számított esélyesnek a világranglistán harmadik japán Kano Koki ellen, ennek ellenére nagyon magabiztosan, remek ritmusban, frissen kezdte az asszót és 31-re, majd 42-re is vezetett. Az ázsiai versenyző a gyorsaságában bízott, Andrásfi hosszabb karjaival érte el többször ellenfelét, de elszakadni nem tudott tőle. A második harmad végén még a magyar versenyző vezetett 98-ra, aztán Kano rákapcsolt, összeszedettebben, pontosabban vívott, megfordította az eredményt, és onnantól Andrásfinak kellett mennie. A hajrában a magyar vívó sem adta olcsón a bőrét, eleinte a két tus hátrányokból egyeket faragott, de így is bajba került, hiszen fogyott az idő. Már csak 7 másodperc volt vissza, amikor Andrásfi előbb szépített, majd egy villámgyors akció végén egyenlített is, hosszabbításra mentve ezzel az elődöntőt.

Egyetlen tus döntött, elképesztő feszültség uralkodott a Grand Palais-ben, végül a magyar versenyző indult meg, de a japán túljárt az eszén és szépen közbeszúrt, ezzel ő jutott be a fináléba, Andrásfi a bronzéremért küzdhet 21.20-tól, az egyiptomi Mohamed el-Szajed ellen.

„Egy kicsit még csalódott vagyok, de nincs időm keseregni, mert szeretnék bronzéremmel távozni innen – értékelt Andrásfi Tibor. – Sajnos ennyire a szerencsén múlik az egy adott, vagy kapott tus, elrontottam az utolsó akciót, de akár a nyolcaddöntőben én is kaphattam volna az utolsó találatot, és akkor már nem lennék itt. Gyakran ilyen kevés dönt a továbbjutásról, sajnálom, hogy most nem az én javamra, de még van egy meccsem, azt meg szeretném nyerni.”

 

PÁRIZS 2024
FÉRFI PÁRBAJTŐRVÍVÁS, EGYÉNI
Elődöntő
Andrásfi Tibor–Kano Koki (japán) 13–14
Korábban 
A 16 közé jutásért: Andrásfi Tibor–Rubén Limardo Gasón (venezuelai) 15–10
Nyolcaddöntő: Andrásfi Tibor–Grabiel Lugo (venezuelai) 13–12
Negyeddöntő: Andrásfi Tibor–Federico Vismara (olasz) 15–13

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik