Az olimpia előtt véget ért a Szeged korábbi kézilabdázójának pályafutása

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 22:02
Joan Canellas megint megsérült az olimpia előtt, ezzel véget ért a pályafutása (Fotó: Getty Images)
Izomsérülést szenvedett a spanyol férfi kézilabda-válogatottal a párizsi olimpiára, utolsó tornájára készülő, 2018 és 2021 között az OTP Bank-Pick Szegedet erősítő balátlövő, Joan Canellas, akinek így a vártnál hamarabb véget ért a pályafutása.

A 37 éves Bajnokok Ligája-győztes Canellas még április elején jelentette be, hogy a párizsi ötkarikás játékok után befejezi profi kézilabda-pályafutását.

Jordi Ribera szövetségi kapitány is megadta az esélyt a karrierje során a Szeged mellett a Granollerst, a Barcát, a Ciudad Realt/Atlético Madridot, a német Hamburgot és THW Kielt, az északmacedón Vardar Szkopjét és 2021 óta a svájci Kadetten Schaffhausent erősítő Canellasnak, aki az elmúlt hetekben honfitársaival készült az olimpiára.

A balátlövőt azonban elképesztő balszerencse kíséri, ugyanis azt követően, hogy az előző, tokiói olimpiát sérülés miatt kihagyni kényszerült, most megint, bő egy héttel a játékok kezdete előtt jobb vádlijában izomsérülést szenvedett a Norvégia elleni zárt kapus felkészülési mérkőzésen, ezért nem lehet ott Párizsban, s a vártnál korábban véget ért a pályafutása.

„Sok munka és áldozat után néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt várnád, szeretnéd, vagy akár úgy, ahogy megérdemelnéd. Nehéznek tűnt megismételni ezt az érzést, de ez van. Szomorú, hogy így ér véget” – írta X-oldalán Joan Canellas, akit a Szegeden és Veszprémben is megfordult, világbajnok Jorge Maqueda vált a spanyol válogatott keretében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik