LeBron James lesz az egyik amerikai zászlóvivő Párizsban

Vágólapra másolva!
2024.07.22. 13:56
LeBron James lesz az első férfi kosaras, aki viheti az Egyesült Államok zászlaját (Fotó: Getty Images)
A kétszeres olimpiai bajnok kosarassztár, LeBron James lesz az amerikai küldöttség férfi zászlóvivője a párizsi játékok pénteki megnyitóünnepségén.

 

A 39 éves, négyszeres NBA-győztes klasszis hétfőn tudta meg, hogy rá esett a választás, néhány órával azelőtt, hogy az olimpián toronymagas esélyes amerikaiak összecsapnak a világbajnoki címvédő németekkel felkészülési mérkőzésen Londonban. A Los Angeles Lakers játékosa lesz hazájából harmadik – de az első férfi – kosaras, aki vezeti a delegációt a nyitóünnepségen. A 2004-es athéni játékokon Dawn Staleyt, 2021-ben Tokióban pedig Sue Birdöt érte a megtiszteltetés.

A női zászlóvivő személyét a következő napokban hozza nyilvánosságra az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága. A nemzetközi bizottság a 2021-es játékok előtt döntött úgy, hogy minden országot két zászlóvivő vezessen a ceremónián.

James a negyedik olimpiájára készül, 2004-ben bronzzal, 2008-ban és 2012-ben pedig aranyéremmel tért haza. Jelenlegi formájáról sokat elárul, hogy szombaton a Dél-Szudán elleni tesztmeccsen az amerikaiak az ő nyolc másodperccel a vége előtt dobott kosarával győztek 101–100-ra Londonban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik