Megkezdte működését a magyar csapatiroda Párizsban

Vágólapra másolva!
2024.07.15. 14:10
Megkezdte működését a magyar csapatiroda (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)
A hétvégén megérkezett a párizsi olimpiai faluba a magyar csapatiroda előőrse, amely átvette a szobákat, gépjárműveket, illetve megkezdődött a Magyar Olimpiai Csapat otthonának kialakítása.

A csapatvezető Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, valamint Bodaki Márk, Szarka Tünde és Tor Tamás, a MOB nemzetközi csapatának munkatársai, illetve a dekorációt végző alakulat kezdte meg az olimpiai faluban a munkát - számolt be róla az olimpia.hu oldal.

Az első versenyzői csoport néhány nap múlva érkezik meg a francia fővárosba, de az adminisztratív és logisztikai feladatok végrehajtása, elvégzése már megkezdődött.

A csapatiroda munkatársai az érkezést követően a szervezőbizottság tagjaival egy ötórás megbeszélés alkalmával egyeztették a különböző szolgáltatásokat és véglegesítették a teljes magyar delegációt. Átvették a sportolók szálláshelyéül szolgáló szobák kulcsait, mindegyik lakrészt átvizsgálták, leltározták, a felmerülő esetleges hibákat lejegyezték és azokat kijavíttatták - a MOB honlapjának beszámolója szerint.

Megkapták a gépjárműveket, fogadták az első kamiont, amely a csapatiroda berendezéseit és a dekorációs elemeket, kellékeket szállította Budapestről. Átvették a sportolóknak szánt csomagokat, telefonokat. Felkeresik és folyamatosan személyesen ellenőrzik a külső szállásokat, hotelszobákat. A dekorációs csapat a napokban berendezi, hangulatossá teszi, magyar színekbe öltözteti a Team Hungary otthonát.

A Magyar Olimpiai Csapatot 21 sportágban 180 sportoló képviseli a párizsi játékokon, amelyen a versenyek már jövő szerdán elkezdődnek, a hivatalos megnyitó pedig jövő pénteken lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik