Nadal újra edzésbe állt, de kihagyhatja az olimpiai megnyitót

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.07.26. 11:39
Rafael Nadal pénteken ismét edzésbe állt, de kötést viselt a combján (Fotó: Marca)
Rafael Nadal csütörtökön fájdalmakra panaszkodott, emiatt kihagyta az olimpiai tenisztorna sorsolása utánra tervezett edzését. Az is felvetődött, hogy az egyesben Fucsovics Márton ellen készülő spanyol klasszis az utolsó pillanatban visszalépni kényszerül az ötkarikás játékoktól, a legújabb hírek azonban már bizakodásra adnak okot: Nadal péntek délelőtt újra edzett, bár állapotát illetően még így is akadnak kérdések.

Portálunkon is megírtuk, hogy Rafael Nadal kihagyta a csütörtöki edzését az olimpiai tenisztorna sorsolása után. Edzője, Carlos Moya nem sokkal ezután azt mondta: nem tudja garantálni Nadal részvételét az olimpián, csak a következő órákban dől majd el, hogy lesz-e játékra képes állapotban. Emiatt az is felvetődött, hogy a 22-szeres majorbajnok visszalép az olimpiai küzdelmektől, így első ellenfele, Fucsovics Márton játék nélkül jut a következő körbe.

Nos, péntekre alighanem valamelyest javult Nadal állapota, a baleári ikon ugyanis délelőtt egy órán át edzett párosbeli partnerével, Carlos Alcarazzal a Roland Garros centerpályáján. Az egy óra nem sok, és a Marca kiemelte, hogy Nadal kötést viselt a jobb combján, vagyis alighanem akadnak még fájdalmai.

Másik hír, hogy Nadal és Alcaraz is alighanem kihagyja majd a péntek esti olimpiai megnyitót, hiszen szombaton együtt lépnének pályára párosban, s a monoton esemény és többórás állás egyértelműen kontraproduktív lenne esetükben.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik