Párizs 2024: külföldi olimpikonokkal készülnek Tatán az öttusázók

Vágólapra másolva!
2024.07.22. 15:12
Öttusázóink Tatán készülnek (Fotó: Kovács Péter)
A közvetlen felkészülés második hetét kezdték meg a tatai edzőtáborban az olimpiára készülő magyar öttusázók, akik között Martinek János szövetségi kapitány szerint az esemény közeledtével érezhetően nő az izgalom.

„Az első hét a terveknek megfelelően rendben lezajlott, szerencsére sérülés vagy más nem várt eset nem zavarta meg a felkészülést” – mondta az MTI-nek Martinek János szövetségi kapitány. Hozzátette, hogy több, szintén az ötkarikás játékokon induló külföldi versenyző is a tábor lakója, például bolgár, cseh és mexikói sportolók, a legnevesebb edzőpartner pedig a tokiói olimpián ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes, csapatban világbajnok egyiptomi Ahmed Elgendi.

A kapitány arról is beszélt, hogy Párizsban szereplő Guzi Blanka, Gulyás Michelle, Bőhm Csaba és Szép Balázs vívómunkáját az első héten a korosztályos Európa-bajnokságra készülő junior és U19-es öttusázók, valamint utánpótlás vívók is segítették.

„Most még minden sportágat kiemelten kezelnek a versenyzők, a fizikai számokon pedig még nagyobb a hangsúly, aztán a záró, budapesti héten már jöhet a könnyítés” – hangsúlyozta Martinek János, aki szerint a hangulat jó a versenyzők között, de az olimpia közeledtével már érezhető a szokásos izgalom.

Az öttusázók versenyei augusztus 8-án kezdődnek meg a francia fővárosban, ahol a nők döntőjét augusztus 10-én, a férfiakét pedig egy nappal később, a játékok zárónapján rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik