Párizs 2024: simán jutott az elődöntőbe a férfi párbajtőrcsapat

Vágólapra másolva!
2024.08.02. 13:26
Koch Máté (balra) és Siklósi Gergely (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
A Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor alkotta magyar férfi párbajtőrcsapat bejutott a legjobb négy közé a párizsi olimpián, miután a negyeddöntőben simán, 45:30-ra legyőzte Kazahsztánt. A mieink ellenfele a döntőbe jutásért a házigazda Franciaország lesz.

Sima győzelemmel kezdték férfi párbajtőrözőink a csapatversenyt Kazahsztán ellen, Siklósi Gergely már az első asszóban egy 5:1-es győzelemmel megadta az alaphangot, és után hiába kapott ki két tussal Andrásfi Tibor, Koch Máté végérvényesen a jó pályára állította a magyar triót, amely folyamatosan növelte az előnyét, az ellenfélnek egy pillanatig nem volt esélye. A mieink 15.50-kor vívják az elődöntőt a házigazda franciák ellen.

„Nem számítottunk ennyire magabiztos győzelemre, az volt az alapkoncepció, hogy kontrát vívunk ellenük, ha az elején megszerezzük a vezetést, akkor utána türelmesek leszünk. A tervünk bevált, jobban is, mint vártuk. A meccs közepén talán el is vesztették a fejüket, és jöttek előre, mi pedig nagyon szépen levadásztuk őket” – értékelt a kazahok ellen +8-al záró friss olimpiai-4. Andrásfi Tibor.

„Nagyon nehéz elődöntő vár ránk, a franciák a világranglista-vezetők és itthon vannak. Szerintem támadni, jönni fognak és ezt ki akarjuk használni” – tette hozzá az egyéni világbajnok Siklósi Gergely.

VÍVÁS
Férfi párbajtőr, csapat (Magyarország – Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely)
Negyeddöntő 
Magyarország–Kazahsztán 45:30
Franciaország–Egyiptom 45:39
Csehország–Olaszország 43:38
Japán–Venezuela 39:33

KÉSŐBB
15.50: elődöntő
Magyarország–Franciaország
Csehország–Japán
19.30: a 3. helyért
20.30: DÖNTŐ

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik