Paralimpia 2024: Ekler Luca a saját elvárásainak akar megfelelni

Vágólapra másolva!
2024.08.27. 12:38
Ekler Luca reméli, hogy a formaidőzítéssel is minden rendben lesz (Fotó: Török Attila)
Kedden újabb magyar sportolói csoport kelt útra a megnyitóval szerdán kezdődő párizsi paralimpiára, a versenyzők között ott volt Ekler Luca is, aki a T38-as kategória távolugrószámának címvédőjeként indul majd a francia fővárosban.

 

„Izgatott vagyok, a tegnap esti edzésen már úgy voltam, ha most kellene versenyezni, én már készen állok” – nyilatkozott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az M4 Sportnak a magyar atléta, aki a távol mellett 100 és 400 méteres síkfutásban áll rajthoz a paralimpián. Hozzátette: a felkészülés utolsó edzőtábora jól sikerült, és reméli, hogy a formaidőzítéssel is minden rendben lesz.

„Nem foglalkozom azzal, hogy mások mit várnak tőlem, a saját elvárásaim úgyis magasabbak, ezeknek szeretnék megfelelni és az első perctől az utolsóig élvezni a versenyzést” – fogalmazott Ekler Luca. Mint mondta, családja és barátai is ott lesznek a lelátón Párizsban, ez óriási pluszt jelent neki.

A sportlövő Gurisatti Gyula ötödik paralimpiájára készül, eddig nem sikerült dobogóra állnia.

„Korábban mindig éremért mentem, most nem foglalkozom ezzel, csak szeretnék minél jobb lövéseket leadni” – nyilatkozott, egyúttal elárulta, Párizsban edzőtáborozott 16 napig, és közben szurkolt lányának, Grétának, aki a vízilabda-válogatottal az olimpián szerepelt.

„Mi most nem Párizsban versenyzünk majd, hanem az onnan mintegy 300 kilométerre fekvő Chateauroux lőterén, kicsit szerényebb körülmények között, de ezzel nem foglalkozunk, csak a lövészettel. Tegnap a lányommal felelevenítettük a párizsi emlékeket, jól feltöltődtem, remélem, jól fog elsülni” – mondta mosolyogva Gurisatti Gyula.

A szintén sportlövő Rescsik Csaba újonc, először versenyez majd paralimpián. Jelezte, a célja az, hogy döntőbe jusson, és ott minél jobban szerepeljen. A legjobb tulajdonságának a türelemét és a kitartását nevezte, és azt mondta, a technikai tudása is jó, amit az edzőivel az utóbbi hetekben még inkább csiszoltak és kiéleztek.

A jövő vasárnap záruló párizsi paralimpián 39 magyar versenyző indul 13 sportágban, összesen 68 számban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik