Strandröplabda ob: növekvő pénzdíj és látványos kísérőprogramok színesítik a hétvégi döntőt

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.08.14. 13:13
Fotó: Földi Imre, archív
A növekvő pénzdíjak mellett újításként idén brazil szambatáncosok bemutatójával színesítik az Audi Hungária strandröplabda országos bajnokság hétvégi döntőjét, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek meg a jól megszokott helyszínen, a budakalászi Lupa-tónál.

Az összdíjazást a tavalyi 10 millió forintról 12-re emelték fel, így a férfi és a női győztes párosok tagjai fejenként 1.2 millió, a másodikok 900 ezer, a harmadikok 600 ezer, míg a negyedikek 300 ezer forintot vihetnek haza. A látvány növelése érdekében vasárnap brazil szambatáncosok bemutatója is látható lesz a helyszínen, illetve az M4 Sport+ tévécsatornán, amely a bronzmeccseket és finálékat élőben közvetíti majd.

Havassy Tünde, az Audi Hungária vámért és állami támogatásért felelős vezetője elmondta, elégedettek azzal, hogy idén névadó szponzorként támogatják a fiatalok körében népszerű, dinamikus sportág országos bajnokságát, így tervezik az idei évre vonatkozó együttműködés folytatását.

Az ob első három állomásának helyszíne Csopak, Tata és Csepel volt és ezek, valamint a pénteki budakalászi selejtező – ezen még két-két páros biztosíthatja főtáblás helyét – eredményei alapján a legjobb 16 férfi és női kettős vehet részt a döntőn. Mint a Csepelen Honti-Majoros Chiara oldalán második helyezést elérő Szabó Adrienn ismertette, a párosok négy négyes csoportban körmérkőzést vívnak. Az első helyezettek azonnal bejutnak a negyeddöntőbe, a második és harmadik helyezettek pedig keresztbe játszanak a további négy helyért, majd a negyeddöntőtől kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem. Szabóék egyik fő riválisa lehet a tavaly bronzérmes Vasvári testvérpár, Zsófi és Eszter, akik idén eddig egy első és két második helyezést értek el. Szabó úgy érzi, a mezőny jól ismeri egymást, ezért a mentális állapot fog dönteni, az ő erősségük a tapasztalat és a kommunikáció.

A férfiak mezőnyéből Dóczi Domonkos vett részt a sajtótájékoztatón, aki idén mostanáig három különböző párral indult, és a hétvégén azzal a Stréli Bencével „száll” homokra, akivel megnyerték a csepeli fordulót. Mivel elmondása szerint a formájukat a döntőre hegyezik ki, Budakalászon szeretnének ismételni. Ebben többek között Papp Mátyás és Fazekas Bálint akadályozhatja meg őket, akik Tatán végeztek az első helyen. Szintén rajthoz áll a Strélivel ötszörös bajnok Hajós Artúr, neki ezúttal Benkő Bence lesz a párja.

Elhangzott még, hogy vasárnap délelőtt az amatőrök számára is rendeznek egy versenyt, az erre előzetesen regisztrálók ingyenesen mehetnek be a Lupa Beachre, ahol a szurkolók kedvezményes, 2000 forintos úgynevezett sportolói napijeggyel, a szövetség igazolt versenyzői és edzői pedig 500 forintos belépővel tekinthetik meg a versenyeket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik