Sorozatban a 15. bajnoki győzelme előtt a Barca

Vágólapra másolva!
2006.02.05. 12:06
Címkék
Beállíthatja a Real Madrid negyvenöt évvel ezelőtti rekordját az FC Barcelona a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Ha a Primera División éllovasa a ma 19 órakor kezdődő mérkőzésén nyer az Atlético Madrid ellen, akkor egymás után 15. alkalommal hagyja el győztesen a pályát első osztályú találkozón.
Frank Rijkaard számos kulcsemberére nem számíthat, ennek ellenére magabiztos
Frank Rijkaard számos kulcsemberére nem számíthat, ennek ellenére magabiztos
Frank Rijkaard számos kulcsemberére nem számíthat, ennek ellenére magabiztos
Frank Rijkaard számos kulcsemberére nem számíthat, ennek ellenére magabiztos
Sorozatban a tizenötötödik bajnoki győzelmét arathatja ma este az FC Barcelona a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Hasonlóra eddig csupán egy csapat volt képes a hispán pontvadászatban, és ez – nem nagy meglepetés – a Real Madrid.

A királyi gárda az 1960–61-es szezonban ugyancsak 15 meccset nyert meg egymás után, mégpedig nem másnak, mint a legendás Puskás Ferencnek a hathatós közreműködésével. A Bernabéu-stadionban Panchónak becézett magyar zseni ebben az idényben lett először spanyol bajnok, és másodszor gólkirály.

A katalán sztárcsapat most ennek a legendás gárdával – amelyben Puskáson kívül olyan játékosok lődözték a gólokat, mint Di Stéfano, Del Sol, Canario vagy Gento – kerülhet egy fejezetbe a spanyol futball történetéről szóló könyvben.

Frank Rijkaard, a Barca holland szakvezetője a mai mérkőzés előtt elmondta: a rekordbeállítás lehetőség „plusz motivációt jelent, jóllehet, a legfontosabb mégis az, hogy a közönséget most is kiszolgáljuk”.

Rijkaard szerint az Atlético „feljövőben lévő csapat, amely a Barcelona ellen mindig jó eredményeket ért el”.

„Jól összerakott társaságról van szó, remek futballistákkal, gondolok itt elsősorban a csatársorra – magyarázta a szakember. – A támadóik a kontratámadásoknál nagyon veszélyesek, ezért türelmesen kell játszanunk.”

Rijkaard a várható összeállításról elmondta: a mexikói Rafael Márquez teljesen felépült a Zaragoza elleni kupameccsen összeszedett kisebb sérüléséből, ám nélkülöznie kell eltiltott aranylabdását, Ronaldinhót, a tegnapi Kamerun–Elefántcsontpart Afrika-kupa negyeddöntő tragikus hősét, Samuel Eto’o-t, valamint José Edmílsont, Julian Bellettit, Thiago Motta és Xavi Hernandezt is.
PRIMERA DIVISIÓN, a 22. forduló mai és már lejátszott mérkőzései:
Malaga Athletic Bilbao 2-1
Real Madrid Espanyol 4-0
Deportivo La Coruna Valencia 0-1
Villarreal Cadiz 17:00
Zaragoza Betis 17:00
Real Sociedad Mallorca 17:00
Getafe Alavés 17:00
Racing Santander Celta Vigo 17:00
Barcelona Atlético Madrid 19:00
Sevilla Osasuna 21:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik