Barcelona: Piqué ismét odaszúrt a Real Madridnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.02. 09:05
Ahogy arról már beszámoltunk, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 12. fordulójának nyitó mérkőzésén a Barcelona hazai pályán 1–0-s győzelmet aratott az Espanyol ellen a városi rangadón. A találkozót követően az újságírók „szóvá tették” a gránátvörös-kékek védőjének, Gerard Piquének, hogy a csapat meglehetősen fásultan futballozott, a spanyol válogatott hátvéd azonban kiállt együttese mellett.

„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk” – utalt a nagy rivális Real Madridra, s egyúttal védte meg csapatát a Barcelona játékosa, aki nem először fogalmazott meg sajátos véleményt a fővárosiakkal kapcsolatban.nem először fogalmazott meg sajátos véleményt a fővárosiakkal kapcsolatban.

„Jól van, minden meccsen nagyszerű megmozdulásai vannak. Messi, az Messi, nem számít, hogy gólt szerez, vagy sem” – védte meg a legutóbbi négy bajnokiján gólképtelen csapattársát Piqué.

Az argentin támadóval egyébként ezt megelőzően 2007 decembere és 2008 februárja között esett meg az „csúfság", hogy egymást követő négy ligameccsen nem talált a kapuba.

„Alexis olyan, mint mindig, minden nap boldog. Még mindig nem értjük, hogy mit mond, de remek srác” – utalt a legutóbbi három bajnokiján három gólt szerző chilei nyelvtudására Piqué.

Messi formahanyatlásáról a vezetőedzőnek, Gerardo Martinónak is beszélnie kellett.

„Nem zavarja, hogy nem szerez gólt. Véletlen egybeesés, hogy sorozatban négy meccsen nem talált be, de nincs kétségbe esve. Olyan magasra tette a mércét, hogy ha nem eredményes, akkor máris probléma van vele – vélekedett honfitársáról a szakember, aki a meccsről is ejtett néhány szót. – Az Espanyol felbecsülhetetlenül védekezett. Kiismerhetők voltunk, hiányzott a játékunkból az intenzitás és az összhang, amikor támadtunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik