Barca: Suárez hálás Gerrardnak, hogy nem engedte Londonba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 15:57
null
Luis Suárez és Steven Gerrard – itt még egy csapatban (Fotó: Action Images)
Luis Suárez, az FC Barcelona labdarúgója köszönetet mondott korábbi csapattársának, Steven Gerrardnak, amiért meggyőzte, hogy 2013 nyarán ne igazoljon az Arsenalhoz.

 

Az uruguayi csatár bő egy évvel ezelőtt (a 2013–2014-es szezont megelőző nyári átigazolási szezonban) közelített a londoni „ágyúsokhoz”, Arsene Wenger menedzser hajlandó lett volna kifizetni a támadó 40 millió fontos kivásárlási árát.

A Liverpool nem támogatta a transzfert, nem akart egy hazai riválist erősíteni legjobb játékosával, miközben Suárez és ügynöke a háttérben munkálkodott a londoni költözés lehetőségén.

A klubváltásból nem lett semmi, Suárez 2013 őszén meghosszabbította szerződését a „vörösökkel”. A bajnoki ezüstéremmel végződő szezont követően aztán a Barcelona játékosa lett, a liverpooli klub 75 millió fontot kapott a játékjogáért.

A katalán sport.es idézett néhány részletet Suárez hamarosan megjelenő életrajzi könyvéből, amelyben a támadó háláját tolmácsolta Steven Gerrardnak. A Liverpool csapatkapitánya főszerepet játszott abban, hogy Suárez 2013 nyarán lemondott az Arsenalról, és várt egy évet a nagyobb lehetőségre.

„Nagy hibát követtem volna el, ha nem áll mellettem Steven Gerrard. Amikor a nyáron visszamentem a holmimért Liverpoolba, azt mondta nekem: »Bölcs döntést hoztál, megvártad a legjobb lehetőséget.«”

„Egy nyárral korábban azt tanácsolta, játsszak tovább a Liverpoolban, várjak még egy évet, és akkor a Real Madrid, a Barcelona vagy a Bayern München kopogtat majd értem. Önbizalmat adott. Elhitette velem, hogy minden megvan bennem, hogy e három klub valamelyikének mezét viseljem.”

Az első Barca-gól még nem jött össze az uruguayinak (Fotó: Action Images)
Az első Barca-gól még nem jött össze az uruguayinak (Fotó: Action Images)

Luis Suárez a 2014–2015-ös szezonban a Barcelonában nyári eltiltása miatt csak októberben léphetett először pályára, azóta négy tétmérkőzésen szerepelt, gólt nem szerzett, három gólpassz fűződik a nevéhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik