Barca: merész - tényleg így néz majd ki a katalánok új meze?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.02. 10:05
null
Meztervezet a Barcelonánál a 2015–2016-os szezonra (Fotók: sport.es)
A Sport napilap a nyilvánosság elé tárta a Barcelona labdarúgócsapatának 2015–2016-os szezonra tervezett mezét. A klub történetében először a hazai szerelésen a függőleges csíkozást felválthatja a vízszintes, míg az idegenben használandó dresszen a sárga szín dominálna, de nem vesznének el a katalán jelképek sem, sőt!

 

A Sport értesülései szerint a színösszeállításra és a dizájnra Josep María Bartomeu, a Barcelona elnöke és a klub partnercégei már rábólintottak, de az igazgatótanács tagjainak véleményét még nem kérték ki – talán jobb is.

A fennállása 115. évfordulóját november 29-én ünneplő egyesület történetében először váltaná fel a függőleges csíkozást a vízszintes. Arra már volt példa, hogy a szerelésen keresztben vagy átlósan megjelent egy csík, de hogy horizontálisan négy csík tűnjön fel a szerelésen, az forradalmi újítás lenne.

A látványtervek tanúsága szerint a katalán zászlóra emlékeztető sárga-piros csíkozás a hazai szerelés nyaki részének belsején kapna helyet, továbbá egy-egy sárga csík végigfutna a mez két oldalán.

A vendégdressz még az első számúnál is merészebb, hiszen elülső része citromsárga lenne, míg a hátulja csíkozott. A hazai pályán használandó mezhez piros, az idegenbelihez kék nadrág párosulna.

Korai lenne biztosra mondani, hogy a Barcelona játékosai a következő idényben a mellékelt fotókon látható öltözetekben lépnének pályára, de ötlet szintjén mindenképpen felvetődött az elöljárók fejében a rendhagyó szerelés.

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik