Real: Megvan a magunk baja - Ancelotti nem örül a Barca krízisének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.06. 14:23
null
Ancelotti nem esett pánikba a valenciai vereség után,<br />de tudja, a Real sem hibátlan (Fotó: Reuters)
A Valenciában elszenvedett 2–1-es bajnoki vereséget követően szerda este a Király-kupában az Atlético Madrid ellen javíthat a Real Madrid labdarúgócsapata, amelynek olasz szakvezetője, Carlo Ancelotti nem örül a Barcelona krízisének. Hiszen megvan neki a maga baja...

„Nem örülök neki – véleményezte Ancelotti a barcelonai állapotokat. – De miért is kellene ettől boldogabbnak lennem? Én a saját csapatommal és a saját problémáinkkal foglalkozom. Nem nézem, hogy éppen mi történik Barcelonában. A szezonnak ebben a szakaszában minden klubnak vannak gondjai.”

Lionel Messi és Neymar vasárnap a kispadon ült, erről szintén diplomatikusan szólt.

„Nem ismerem a Barcelona öltözőjét, azt viszont tudom, hogy minden edzőnek a saját benyomásai alapján kell meghoznia a döntéseit. A barcelonai döntéseket illetően Luis Enrique a legalkalmasabb személy. És ha ő így döntött, ezt kell elfogadjuk helyesnek.”

A Barcelonáéhoz hasonló, klubon belüli instabil helyzettel még nem találkozott Ancelotti edzői karrierjében, viszont elismerte, hogy egyéb problémák minden idényben jelentkeznek. De azt is hozzátette, nem rendhagyó, ami a katalán riválisnál történik, főként nem a szezonnak ebben az időszakában.

A katalánok Real Sociedadtól elszenvedett veresége azonban jól jött számukra, hiszen így bár valenciai vereségük nem lett semmis, kevésbé volt fájdalmas. Az Atlético Madrid elleni nyolcaddöntős párharcban továbbjutásra készül, és nem áldozza fel a honi kupát a bajnokság vagy a BL oltárán. Nem lesz rotálás, legfeljebb egy-két változtatással készül, no meg azzal, hogy a legjobb csapatot küldje pályára.

A valenciai vereséget a sportoldalak a madridiak fáradtságával – december 30-án Dubaiban játszottak a Milannal, 4–1-re kikaptak – magyarázták, amit az olasz tréner visszautasított. (A mérkőzés után azt nehezményezte, hogy támadói nem védekeztek megfelelően.)

„Most a csapat nem fáradt, picit pihent. Nem hinném, hogy fáradtan eljuthatnánk a szezon végéig. Edzésben vagyunk, hogy jó kondícióval bírjuk végig a szezont. De nem is az intenzitásunk hiányzott, hiszen mindig igyekszünk az ellenfelünk fölé nőni, hanem a gólok."

A szerdai riválist ezúttal is dicsérte – az előző idényben a bajnoki versenyfutást elveszítették az Atléticóval szemben, és a BL-döntőben is alaposan megszenvedtek ellene –, tapasztalatát és egységességét kiemelve Európa egyik legjobbjának nevezte. Fernando Torresről borítékolta – a támadót a spanyol sajtó a kezdőbe várja szerdán –, hogy nevelőegyesületéhez visszatérve rendkívül motivált lesz. A társak által önzőséggel vádolt Gareth Bale-t pedig védelmébe vette.

„Nem volt egyszerű játékhelyzet. Nem volt területe, a lövés korrekt döntés volt a részéről. A csapattársak is tisztában vannak vele, ha lehetősége van passzolni, akkor előbb passzol. Ha nem így cselekedett, az azért volt, mert nem volt rá lehetősége. Bale nem önző játékos. Szerdán játszik. Ha a vételára miatti nyomást érzi magán, rá ez pozitív hatással van.”

Nagy visszhangot kapott, hogy a valenciai mérkőzés 58. percében – 1–1-es állásnál – Bale ziccerben egyedül akarta befejezni az akciót – végül a kapusba vezette a labdát –, ahelyett, hogy a védőőrizet nélkül követő társak – Cristiano Ronaldo vagy Karim Benzema – valamelyikét megjátszotta volna. Az eset után a portugál és a francia légiós is leszidta a walesit, állítólag nem a hibázás miatt – CR is rontott hasonló helyzetben, mégsem vették elő a társak –, hanem azért, mert nem törekedett az akció minél jobb kivitelezésére. Bár Ancelotti szerint Bale nem hibáztatható és vádolható önzőséggel.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik