Barcelona: Arda Turan nem megy kölcsönbe – Luis Enrique

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.20. 15:58
null
Luis Enrique célja, hogy hárommal több trófeát nyerjen (Fotó: Action Images)
Luis Enrique, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona vezetőedzője kizárta annak a lehetőségét, hogy az Atlético Madridtól érkező Arda Turant kölcsönadják.

 

Mint ismert, a gránátvörös-kékek igazolni igazolhatnak ugyan játékost – ahogy ezt meg is tették a török középpályás esetén –, de regisztrálni csak az együttes eltiltásának letelte után, vagyis januárban regisztrálhatnak, így pedig a most érkező játékosok addig nem léphetnek pályára tétmérkőzésen.

Éppen ezért korábban felvetődött annak a lehetősége, hogy Arda Turanékat fél évre kölcsönadja a gárda, de ezt az opciót kizárta az együttes vezetőedzője, valamint kitért Lionel Messi hiányára is.

„Messi szezonja majdnem örökké tartott, szüksége van pihenőre. Azért nincs velünk az Egyesült Államokban, mert nyaralásra van szüksége” – mondta az argentin klasszissal kapcsolatban Luis Enrique az együttes Egyesült Államokbeli túráját felvezető sajtótájékoztatón.

„Az első, és legfontosabb, hogy ebben a szezonban hárommal több trófeát akarok nyerni. Az egyetlen kihívásom, hogy valami történelmit érjek el, olyat, amelyet még korábban senki sem tudott. Ez az én célom” – tért ki az új idénnyel kapcsolatos elvárásokra.

„Arda Turan nem játszhat januárig. Ez nem ideális, de a csapatnál akarom tudni őt addig is. Egyelőre nem lehet figyelembe venni őt, de ez az átigazolására is igaz” – vélekedett a szakember, akinek nem tetszik a rengeteg utazgatás.

„Jobban szeretném, ha nem túráznánk, több problémával jár, mint előnnyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik