Real Madrid: két rutinos játékos is az arab világba távozik – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.24. 15:12
Nacho (balra) és Joselu (jobbra) egy hónapja még a spanyol bajnokság megnyerését ünnepelte (Fotó: Getty Images)
Spanyol és nemzetközi sajtóhírek szerint Nacho, illetve Joselu is elhagyja a spanyol élvonalban érdekelt Real Madridot.

A 34 éves belső a szaúdi Al-Kadiszijánál folytatja pályafutását – a transzfert a Marca tényként közli, de erről írt X-oldalán az olasz transzferguru, Fabrizio Romano is. A jelenleg a németországi Eb-n szereplő játékos már elvégezte az ilyenkor esedékes orvosi vizsgálatokat, így noha még nem jelentették be a váltást, ez bármikor hivatalossá válhat. A Marca információi szerint Nacho – aki kétéves kontraktust írt alá – évi tízmillió eurót keres majd új csapatánál.

Nacho távozásával három belső védő (Militao, Rüdiger, Alaba) marad Carlo Ancelotti keretében, a klub pedig a 18 éves francia bekkel, Leny Yoróval pótolná a királyiakkal 27 trófeát nyerő ikont.

 Mindeközben az ugyancsak 34 éves Joselu is a távozás mellett döntött, dacára annak, hogy a klub aktiválni akarta az Espanyoltól kölcsönvett csatár szerződésében szereplő másfél millió eurós kivásárlási opciót. A mögöttünk hagyott évadban 49 tétmeccsen 17 gólt és három gólpasszt jegyző center vélhetően azért döntött a távozás mellett, mert Kylian Mbappé és Endrick nyári érkezésével harmadik számú opcióvá vált volna a madridi csatársorban. 

Joselu iránt több közel-keleti csapat érdeklődött, de Romano információi szerint a katari Al-Garafa lesz a befutó, amely a játékos mellett az őt tavaly kölcsönadó Espanyollal is előrehaladott tárgyalásokat folytat. Az olasz transzferguru hozzáteszi, hogy a katari klub a játékossal folytatott tárgyalások utolsó fázisában jár.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik