Megműtötték Unai Simónt, 4-5 hónapot is kihagyhat

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.19. 11:18
Kényszerpihenő vár Unai Simónra (Fotó: Getty Images)
Megműtötték a spanyol labdarúgó-válogatott első számú kapusának, Unai Simónnak a jobb csuklóját – jelentette be hivatalos honlapján a játékost foglalkoztató Athletic Bilbao.

A 27 éves kapus – aki az elmúlt hétvégén Európa-bajnok lett a spanyol válogatottal – a mögöttünk hagyott idény nagy részét úgy játszotta végig, hogy fájt a csuklója, tehát gyakorlatilag sérülten védte végig (leszámítva az Albánia elleni csoportmeccset, amelyen David Raya állt a kapuban) az Eb-t is.

„Unai Simónnak el volt szakadva a sajkacsontot és a holdascsontot (a kéztő nyolc csontja közül kettő) összekötő ina, így az elmúlt időszakban injekciókkal játszott” – nyilatkozta a Marcának a játékost műtő orvos, Dr. Francisco Pinal.

A madridi sportlap szerint Simónnak így 4-5 hónapot kell majd kihagynia. A legoptimistább forgatókönyv szerint (feltéve, hogy minden tökéletesen alakul) a friss Eb-győztes játékos már október második felében visszatérhet, ellenkező esetben viszont már csak a karácsonyi szünet után, tehát januárban láthatjuk újra a pályán. Ennek tükrében a kihagyott mérkőzések száma (az Athleticben és a válogatottban) a legjobb esetben is 25 fölött lesz.

Az Athletic Bilbao így kényes helyzetbe került a bajnoki rajt előtt, mivel az előző évadban a kupában védő Julen Agirrezabala hátproblémákkal bajlódik, s akár hat hetet is kihagyhat – ennek nyomán vélhetően a tartalékcsapatban védő Álex Padilla áll majd a baszk csapat kapujában az új idény első bajnoki mérkőzésén. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik