Nico Williams még júliusban a Barcelonához igazolhat – sajtóhír

TÓTHPÁL ZOLTÁNTÓTHPÁL ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.07.16. 07:51
Spain v England: Final - UEFA EURO 2024
Nico Williams lehet a Barcelona nyári nagy fogása (Fotó: Getty Images)
Nico Williams ázsiója még inkább felértékelődött a vasárnap befejeződött labdarúgó Európa-bajnokságot követően. A torna döntőjében a meccs legjobbjának megválasztott támadót egy ideje már kinézte magának a spanyol élvonalban szereplő FC Barcelona, amely azonban részben az Eb, részben pedig saját tehetetlensége miatt meglehetősen passzív volt az elmúlt hetekben. Ám Joan Laporta klubelnök most ismét akcióba lendült, és még júliusban bejelentené a játékos szerződtetését.

A Williams-ügy legfrissebb fejleményeiről a katalán klub belügyeiben jártas Sport számolt be keddi számában. Mint írták, a Barcelonánál mindenki meg van győződve arról, hogy Williams tökéletesen passzol a Hansi Flick újfajta játékstílusába, nemcsak szakmai szempontokból, hanem azért is, mert jól ismeri a spanyol viszonyokat, ráadásul a spanyol válogatottból is akadnak ismerősei az öltözőben, így a beilleszkedéssel aligha lesznek majd gondjai. A Sport említést tett arról is: a spanyol válogatott másik meghatározó játékosa, Dani Olmo szerződtetése is szóba került, a Lipcse játékmesterének azonban számos kérője akad, amelyekkel nem tud – vagy nem akar – versenyezni az anyagi gondokkal is küzdő Barcelona. A választás ezért is esett Williamsre.

A Barcelonánál még ezen a héten felgyorsítanák az ügymenetet Williams jelenlegi klubjával, az Athletic Bilbaóval, amely azonban a hírek szerint csöppet sem nézi jó szemmel a katalán együttes alattomos közeledését, ami leginkább a média nyomásában csúcsosodott ki. A baszkok ezért alkudozni biztosan nem fognak, ragaszkodnak majd a kivásárlási árhoz, és ez még okozhat majd gondot a pénzügyi problémákkal küzdő Barcelonának. Még akkor is, ha Willams kivásárlási ára teljesítményéhez képest amúgy nem túl magas: mindössze 60 millió euró.

Korábban portálunkon is hírt adtunk arról, hogy Joan Laporta, a Barcelona elnöke szerint a klubnak rendelkezésre áll az összeg Williams leigazolására, és ez az álláspont továbbra sem változott. A Barcelona már hetek óta kész forgatókönyvvel rendelkezik, és a klub terve, hogy még júliusban nyélbe üti az üzletet, anélkül, hogy cserébe bárkit is el kelljen adnia.

A Barcelona helyzetét megkönnyíti, hogy Williams egyértelmű hajlandóságot mutat az átigazolásra, és ezt már jelezte is. Ha elhagyja a Bilbaót, csak a Barcelonához szerződik, noha pénzügyileg a Premier League-ből és a francia élvonalból is vonzóbb ajánlatokat kapott.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik