A Juve Európa-bajnoka Barcelonába igazol – sajtóhír

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.08.26. 15:52
Federico Chiesa Barcelonába tart (Fotó: Getty Images)
Olasz sajtóhírek szerint a Juventus Európa-bajnok szélsője, Federico Chiesa a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona játékosa lesz.

 

Az olasz Tuttosport közölte hétfőn, hogy a Juventus és a Barcelona megegyezett egymással Federico Chiesa átigazolásáról. A lap azt írja, hogy a játékos ma már ki is ürítette öltözőszekrényét a torinói klub edzőközpontjában, és a héten Barcelonába repül aláírni új kontraktusát. A beszámoló szerint a Juve 12 millió eurót kap a szélsőért, akinek még egy év lenne hátra a szerződéséből.

A 26 esztendős támadó állítólag három évre ír alá a katalánokhoz – plusz egyéves opciós joggal –, és szezononként összesen 6 millió eurót fog keresni (ebből 4 millió fix, a maradék 2 millió pedig könnyen teljesíthető bónusz). A Tuttosport szerint a bejelentésre szerdán vagy csütörtökön kerülhet sor, mivel a Barcának még faragnia kell a bértömegén, hogy megfeleljen a spanyol szövetség előírásainak – ugyebár a Barcelona még az augusztus elején igazolt Dani Olmót sem tudta regisztrálni, aki így egyelőre nem léphetett pályára új csapatában.

Az 51-szeres olasz válogatott szélső nagyrészt a Fiorentinában nevelkedett, majd ott is lett felnőttjátékos, a Juventusban pedig 2020 óta futballozik. Először még 12.6 millió euróért cserébe csak kölcsönben szerepelt a „zebráknál”, akik 2022-ben 44.6 millió ellenében végleg megszerezték a játékjogát. A torinói együttesben összesen 131 mérkőzésen lépett pályára, és 32 gólt szerzett.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik