Visszatért a spanyol bajnokságba James Rodríguez – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.26. 17:25
null
James Rodríguez a Rayo Vallecanóhoz igazolt (Fotó: rayovallecano.es)
A korábban a Real Madridnál és a Bayern Münchennél is megforduló James Rodríguez a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Rayo Vallecanóhoz igazolt.

James Rodríguez a 2014-es brazil világbajnokságon robbant be a köztudatba, hat góljával a torna gólkirálya lett, Kolumbiát pedig a legjobb nyolcig vezette. A világbajnokság után 75 millió euróért szerződött a Monacóból a Real Madridba.

A madridi csapatban 125 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 37 gólt és 42 gólpasszt jegyzett. Kétszer nyert Bajnokok Ligáját, kétszeres spanyol bajnok, továbbá egyszer a Spanyol Kupát is elhódította. Két idényt kölcsönben a Bayern Münchennél töltött, amellyel kétszeres német bajnok és egyszeres kupagyőztes lett. 2020-ban igazolt el végleg a Real Madridtól az Evertonhoz, de játszott Katarban, Görögországban és Brazíliában is.

A 33 éves kolumbiai négy év után visszatér Spanyolországba, a Rayo Vallecano a klub hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a szabadon igazolható játékost. A nyári Copa Américán a legjobb játékosnak megválasztott Rodríguez 106-szor szerepelt a kolumbiai válogatottban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik