A Real Madrid Endrick minden 5. gólja után 1.5 millió eurót fizet a Palmeirasnak

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.24. 09:48
A Palmeiras minden 5. Endrick-gól után 1.5 millió eurót kap a Real Madridtól (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli Real Madrid még 2022 decemberében jelentette be, hogy megszerezte az óriási tehetségnek tartott brazil támadó, Endrick játékjogát, aki 18. életévének betöltése után, idén nyáron csatlakozhatott a „királyiakhoz”. Most a Palmeiras akadémiájának igazgatója beszélt Endrick szerződésének részleteiről.

Bár a hírek szerint a Real Madrid összesen 72 millió eurót (60+12) fizetett a Palmeirasnak, a Marca most arról számolt be, hogy a „királyiak” 35 millió eurót fizettek a transzferért, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén fokozatosan érheti el a 60 millió eurót.

A Palmeiras akadémiájának igazgatója, Joao Paulo Sampaio az El Chiringuito nevű műsorban beszélt Endrick szerződésének részleteiről, így például arról, hogy ha minden feltétel teljesül, Endrickért összesen 72 millió eurót kaphat a Palmeiras a madridiaktól.

„A Real Madridnak minden ötödik gól után 1.5 millió eurót kell fizetnie, egészen a hatvanmilliós összérték eléréséig” – magyarázta az Endricket felfedező Sampaio, kitérve arra is, hogy a támadó brazil válogatottba való meghívása miatt a Real Madrid szintén 1.5 millió eurót fizetett a Palmeirasnak.

Sampaio arról is beszélt, hogy Endrick szerződésében nincs olyan záradék, hogy a Real Madrid mennyit fizet akkor, ha a labdarúgó aranylabdás lesz.

Endrick egyelőre a vártnál kevesebb lehetőséghez jutott a madridiaknál, ugyanis hat mérkőzésen mindössze 26 percet kapott, ám ez alatt is két gólig és egy gólpasszig jutott.

SPANYOL LA LIGA
7. FORDULÓ
Szeptember 24., kedd
19.00: Sevilla–Real Valladolid (Tv: Spíler2)
19.00: Valencia–Osasuna
21.00: Real Madrid–Alavés (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik