Nem ilyen pályafutásról álmodott: Enzo Zidane 29 évesen visszavonult

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.09.24. 12:35
Enzo Zidane utolsó klubja a Fuenlabrada volt (Fotó: Getty Images)
Befejezte profi pályafutását Enzo Zidane, Zinédine Zidane legidősebb fia – írja az AS.

A stoplist 29 évesen szögre akasztó Enzo a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, s egészen a Castilla nevet viselő második csapatig jutott a királyi gárda kötelékében – egy mérkőzésen azért a klub felnőttcsapatában is pályára léphetett, édesapja a Cultural Leonesa elleni (egyébként 6–1-re megnyert) kupameccsen adott neki egy félidőt. 

A francia-spanyol kettős állampolgárságú támadó középpályás nem találta meg számítását a felnőtt labdarúgásban – beszédes adat, hogy a Real Madrid Castillában játszotta a legtöbb mérkőzését, szám szerint 78-at, melyeken hét gólt és 15 gólpasszt jegyzett. 

Madridi pályafutása 2017-ben ért véget, ekkor az Alavés látott benne fantáziát, de csak két bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz a baszk együttesben. Ezt követően a svájci Lausanne, a Rayo Majadahonda, a portugál Viseu, az Almería, a francia másodosztályú Rodez, végül a spanyol harmadik vonalban vitézkedő Fuenlabrada volt a soron következő állomás. Enzo Zidane a Fuenlabradától 2023 nyarán köszönt el, az elmúlt több mint egy évben nem volt csapata.

Az AS információi szerint a játékos – aki a motiváció hiánya miatt döntött a visszavonulás mellett – a továbbiakban a befektetéseire, valamint a venezuelai Karen Goncalvesszel közösen nevelt három gyermekére (Sia, Giulia, Kaia) szeretne fókuszálni.

Zinédine Zidane-nak így is van kinek szorítania a futballpályán, hiszen további három fia keresi a kenyerét profi labdarúgóként: a 26 esztendős Luca Zidane a spanyol másodosztályú Granada kapusa, a 22 éves Théo Zidane az ugyancsak másodosztályú Córdobában játszik belső középpályást, míg a 18 éves Elyaz Zidane a Real Betis második számú együttesében szerepel középhátvédként. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik