A Liverpool sztárjára csaphat le a Real Madrid Carvajal sérülése miatt

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.10.07. 19:44
Trent Alexander-Arnold fehérre cseréli a vörös mezt? (Fotó: Getty Images)
Spanyol sajtóhírek szerint a Liverpool futballistáját, Trent Alexander-Arnoldot szerződtetné a Real Madrid azt követően, hogy jobb oldali védője, Dani Carvajal súlyos sérülést szenvedett.

Mint beszámoltunk róla, a 32 éves Dani Carvajal többszörös térdszalagszakadást szenvedett – a jobb lábában az elülső keresztszalag, a külső oldalszalag, valamint a poplitealis ín is elszakadt –, így ebben az idényben várhatóan már nem léphet pályára. A jobb oldali védő posztjára így a Real Madridnak egy bevethető játékosa maradt, Lucas Vázquez, emiatt fontolóra veszi, hogy a téli átigazolási időszakban szerződtessen valakit mellé.

A katalán Sport szerint a Liverpool kiválósága, Trent Alexander-Arnold lehet az első számú jelölt. A 26 éves futballistának június 30-án lejár a szerződése, s a királyi gárda korábban már gondolkodott rajta, hogy nyáron ingyen szerződtetné a 31-szeres angol válogatott játékost, azonban elképzelhető, hogy Carvajal sérülése miatt már januárban megpróbálja leigazolni.

Ebben az esetben a madridi klubnak természetesen átigazolási díjat kellene fizetnie, ám az nem szokott túl magas lenni, amikor egy labdarúgónak már csak fél év van hátra a szerződéséből. Bár a Pool nem szeretné elengedni a jobbhátvédet, nem hallani híreket arról, hogy a hosszabbítással kapcsolatos tárgyalások haladnának. Ha a Mersey-partiak pénzt akarnak látni az ügyletből, télen meg kell válniuk Alexander-Arnoldtól, így még kapóra is jöhet a Real érdeklődése.

Ellenben a madridi As arról ír cikkében, hogy a „habfehérek” januárban még nem terveznek játékost szerződtetni, viszont arra minden esély megvan, hogy nyáron megpróbálják a klubhoz csábítani az angol védőt, aki egyébként nagyon jó barátja Jude Bellinghamnek, ami még vonzóbbá teheti neki a Madridba költözést.

Alexander-Arnold liverpooli születésű, egész pályafutása során ott játszott. A felnőttek között 2016 őszén debütált, azóta összesen 319 mérkőzésen lépett pályára, 19 gólt szerzett, és 83 gólpasszt osztott ki. Klubjával 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját – volt két elveszített BL-döntője is, mindkettő a Real Madriddal szemben –, egy évvel később a Premier League trófeáját emelhette a magasba, de elhódította az FA-kupát és a Ligakupát is hazájában.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik