Gyűlöletkampányt folytattak Vinícius ellen, letartóztatták őket

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.24. 12:31
Real Madrid Training Session
Letartóztatták azokat az Atlético-szurkolókat, akik gyűlöletkampányt vezettek Vinícius Júnior ellen (Fotó: Getty Images)
A Marca számolt be a hírről, hogy a spanyol rendőrség letartóztatta azt a négy embert, aki a szeptember 29-i Atlético Madrid–Real Madrid bajnoki mérkőzés előtt gyűlöletkampányt folytatott az interneten a királyi gárda támadója, Vinícius Júnior ellen.

A nyomozást már az 1–1-es döntetlennel zárult derbi előtti napokban megkezdte a hatóság, mivel a vádlottak az x.com-on jól megtervezett gyűlöletkampányt indítottak a 24 éves brazil játékos ellen. A 24 és 26 év közötti Atlético-szurkoló férfiak arra buzdították csapatuk szimpatizánsait, hogy a Metropolitano Stadionban rasszista sértésekkel bántsák Viníciust. A kampányt a #metropolitanoconmascarillas hashtaggel reklámozták.

A La Liga már a derbi előtt feljelentést tett az addig ismeretlen elkövetőkkel szemben, akiket nemrégiben megtaláltak, s letartóztatták őket. A madridi rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményéből az derül ki, hogy elképzelhető, másokat is őrizetbe vesznek.

Nem ez az első eset, amikor Spanyolországban rasszizmus miatt közbelépnek a hatóságok: egy hónappal ezelőtt a Palma de Mallorca-i bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki tavaly januárban a Villarreal–Real Madrid mérkőzésen rasszista megjegyzésekkel sértette Viníciust, valamint a Villarreal akkori játékosát, Samuel Chukwuezét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik