Már az év végén visszatérne otthonába az FC Barcelona

Vágólapra másolva!
2024.10.07. 16:48
Ilyen lesz a Camp Nou (Fotó: thesun.co.uk)
Az FC Barcelona vezetői remélik, hogy a klub labdarúgócsapata az év végén már visszatérhet a felújítás és bővítés alatt álló Camp Nou Stadionba.

Elena Fort intézményi alelnök hétfőn ismertette a kivitelezés menetét a sajtónak, egyúttal hangsúlyozta, aktívan dolgoznak azon, hogy az együttes az év végén visszatérhessen az otthonába, és jövőre már ott játszhasson, első lépésben legfeljebb 62 ezer néző előtt. Hamarosan már igényelhetők lesznek fél szezonra szóló bérletek is.

A Spotify Camp Nou nevet viselő stadion a végleges állapotában 105 ezer szurkoló befogadására lesz alkalmas. A munkálatok 2026 nyarán fejeződnek be, addigra kerül fel a tetőszerkezet is.

A felújítás és bővítés tavaly nyáron kezdődött, de a kivitelezést lassította az engedélyeztetési eljárás, illetve az is, hogy több panasz érkezett az építkezésen dolgozók munkakörülményeire vonatkozóan.

Az FC Barcelona a csúszás miatt kérte a várost, hogy elővigyázatosságból 2025. március 31-ig hosszabbítsák meg a Montjuicon lévő Olimpiai Stadion használati szerződését. Ebben a létesítményben mintegy 50 ezer néző előtt játszhat a spanyol bajnokság jelenlegi listavezetője.

Így állt a Camp Nou építése augusztus végén (Fotó: Getty Images)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik