Serie A: visszavonult az Inter korábbi spanyol középpályása

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.30. 22:15
null
Borja Valero összesen hat évet töltött el a Fiorentinánál (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását Borja Valero egyszeres spanyol válogatott labdarúgó.

A 36 éves középpályán az Instagram-oldalán tudatta döntését a közvéleménnyel.

Borja Valero a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, és a 2006–2007-es idényben két mérkőzésen pályára is lépett a királyi klub első csapatában. 2007-ben a Mallorcához, majd egy évvel később a West Bromwich Albionhoz igazolt, 2010-től pedig két éven át a Villarrealt erősítette. Innen a Fiorentinához vezetett az útja, öt idényt töltött itt el, aztán három évig az Interben játszott, mielőtt tavaly nyáron visszatért a firenzei egylethez.

Eljött az a pillanat, amely mindig olyan távolinak tűnt. Itt az ideje, hogy befejezzem a labdarúgást. Legszívesebben a zsúfolt Curva Fiesole (a Fiorentina szurkolói csoportja – a szerk.) előtt hagytam volna abba, de az életben és a futballban sajnos nem mindig minden rajtunk múlik. Köszönöm, firenzeiek, találkozunk a városban!” – írta a veterán labdarúgó a közösségi oldalán.

Borja Valero a spanyol élvonalban 137, a Serie A-ban 268 mérkőzésen lépett pályára, míg a spanyol válogatottban egyszer, 2011 júniusában szerepelt – az Egyesült Államok elleni felkészülési meccsen kapott lehetőséget Vicente del Bosque szövetségi kapitánytól, és gólpasszal hálálta meg a bizalmat.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik