Álbeteg kisfiúnak gyűjtöttek 20 millió forintnyit a Genoa drukkerei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.10. 15:41
null
Nagyjából ilyen mérgesek lehetnek most Gradinata Nord tagjai (Fotó: sportallarovescia.wordpress.com)
Több száz szurkolót tett lóvá egy társuk, aki „súlyos beteg” kisfia műtétjére kezdett gyűjtésbe. Az átvert társak bírósághoz fordultak.

70 ezer eurót (kb. 20,8 millió Ft) gyűjtöttek össze a Serie A-ban szereplő Genoa Gradinata Nord szurkolócsoportjának tagjai, miután egy társuk elhíresztelte, hogy ötéves kisfia súlyos tüdőbeteg, és csak egy drága svájci műtét segíthet rajta – írja beszámolójában a La Gazzetta dello Sport, olasz napilap.

A segítőkész drukkertársak azonnal gyűjtésbe kezdtek, és össze is kalapozták a fentebb említett összeget – a gyűjtésbe beszállak több élvonalbeli klub (Juventus, Inter, Milan, Atalanta, de még a városi rivális, Sampdoria) szurkolói csoportjai is. Az így összegyűlt 40 ezer eurót további 25 ezerrel toldották meg a genovai klub vezetői és játékosai, amihez innen-onnan még összejött további 5 ezer euró.

A drukkertársak még el is mentek meglátogatni a kis Matteót. A házban minden elő volt készítve a fogadásukra: a fiúcska ágya mellett tucatnyi orvosság sorakozott, az apa pedig orvosi leleteket és kórházi zárójelentést lobogtatva újságolta, hogy milyen jól sikerült a műtét. A kisfiúnak és a családnak felajánlották, hogy egy hazai mérkőzésen a pályáról köszönje meg a szurkolók segítségét, azonban az apa – a rossz időre hivatkozva – elhárította a lehetőséget.

Végül valakinek csak gyanús lett a szülők óvatoskodása, és megkereste a pénz gyűjtésével megbízott alapítványt, ahol kiderült, hogy egyetlen euró centet sem költöttek kórházi kezelésre, vagy éppen gyógyszerekre. Kiderült az is, hogy a kisfiúnak közönséges asztmája van, ami persze nem kellemes, de még csak véletlenül sem súlyos betegség. A becsapott társak – önbíráskodás helyett (vagy után…) - ügyvédhez fordultak, és próbálják visszaszerezni a kicsalt pénzüket. Az egyszerű munkásember apa az adósságait igyekezett visszafizetni a 70 ezer euróból, és az eddigi vizsgálatok adatai szerint a tőle külön élő felesége volt az egész ügy értelmi szerzője.

Az ügyészségnek egyelőre 27 ezer eurót sikerült lefoglalnia, de a drukkerek mellett a klub is pert indított a csaló ellen, aki nem csak önmagának és a drukkertársainak okozott kárt, de azoknak is, akik valóban rászorulnának az adományokra és mások segítségére. A jövőben mindenki kétszer meggondolja, mielőtt egyetlen eurót is kiad jótékony célra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik