10 tipp, amivel túlélhetsz egy interjút a rettegett Van Gaallal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.22. 11:51
null
Ha a kép alapján nem lenne egyértelmű, Van Gaal boldog (Fotó: Reuters)
Louis van Gaallal, a Manchester United új menedzserével nem egyszerű az élet. Persze nem egy José Mourinho a holland mester, de azért nem árt tartani tőle, pláne, ha az ember interjút készít vele. Íme, a holland NRC újságíróinak tíz tippje a túléléshez.

1. Készülj fel mindenre. Van Gaal kiszámíthatatlan, jöhet vereség, döntetlen, vagy győzelem, sosem lehet tudni, milyen kedvében találjuk a mestert.

2. Kezdj egy átlagos kérdéssel. Lazán indíts mondjuk egy „Hogy tetszett, amit a pályán látott?", vagy egy „Mi a véleménye a meccsről?" klisével. A „Biztosan nagyon csalódott" kezdetű okossággal ne is próbálkozz.

3. Ne mutatkozz be. Megjegyzi, majd felhasználja ellened a neved, nem éri meg.

4. Maradj a témánál. A meccsről beszélj, ne a következő hétről, vagy az edzésről.

5. Ez az ő nyelve, nem a tiéd. Mr. Van Gaal mindig meg tud majd lepni egy-egy teljesen ismeretlen kifejezéssel. Alkalmazkodj, soha nem az ő hibája, ha nem érted, amit mond.

6. Ne hagyd, hogy átvegye az irányítást. A mester szinte mindig megpróbálja megfordítani a beszélgetést, könnyen megeshet, hogy már csak azon veszed észre magad, hogy a kérdéseidről kérdez. Ilyenkor azonnal kapcsolj vissza a stúdióba, vagy a felvétel a YouTube-on fog kikötni.

7. Soha ne ismételj meg egy kérdést. Nem tudsz feltenni egy kérdést kétszer Van Gaalnak, soha. Ha burkoltan adod is elő, ő csak azt fogja rá mondani: „Erre már válaszoltam".

8. Ne dőlj be. A látszat csal, néha azt hiheted, Mr. Van Gaal viccelődik, minden jel erre mutat, de ne áltasd magad, ez sosem fog megtörténni.

9. Tartsd meg magadnak a véleményed. Tudd megkülönböztetni a véleményt a tényektől. Amit ő mond, az a tény, amit te mondasz, az a vélemény.



10. Három perc, ez a határ. Három perc, ennyi időd van, ezt követően exponenciálisan növekszik az esély a kudarcra, és magadra maradsz.

Sok sikert!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik