Eddig tartott Szafin balhéja

KAMLER JÁNOSKAMLER JÁNOS
Vágólapra másolva!
2002.08.02. 22:34
Címkék
Szép lassan elfogytak az egykori világelsők – és a Grand Slam-bajnokok – a torontói mestertornán, ráadásul már a címvédő (Andrei Pavel) sincs versenyben. Legelébb a jelenlegi éllovas Lleyton Hewitt zúgott ki, majd őt követte Gustavo Kuerten, Carlos Moyá, Marcelo Ríos, Jevgenyij Kafelnyikov, Pete Sampras, végezetül pedig Marat Szafin.
Az orosz Marat Szafin elkönyvelte az elsô vereségét a torontói szupertornán
Az orosz Marat Szafin elkönyvelte az elsô vereségét a torontói szupertornán
Az orosz Marat Szafin elkönyvelte az elsô vereségét a torontói szupertornán
Az orosz Marat Szafin elkönyvelte az elsô vereségét a torontói szupertornán
Az orosz Marat Szafin elkönyvelte az elsô vereségét a torontói szupertornán
Az orosz Marat Szafin elkönyvelte az elsô vereségét a torontói szupertornán
E világsztárok közül kettőt éppenséggel egy salakspecialista – jelesül az argentin Guillermo Canas – vett ki a mezőnyből, előbb Kafelnyikovot darálta be, hogy aztán a másik orosszal, a Torontóban eleddig veretlen Szafinnal végezzen két szettben, egészen elképesztő mérkőzésen. A benga orosz – mármint Szafin – nem hagyott fel "jó” szokásával, módszeresen vagdosta az ütőjét – volt, hogy két kézzel is, egyedi megoldás –, ami Ríos ellen még belefért, a minden labdáért kőkeményen megdolgozó, ingyen poént a világért sem adó Canasszal szemben azonban nem. A dél-amerikai teniszező kíméletlenül kihasználta a kínálkozó esélyeket, és a befejezésnél sem görcsölt be: tőle szokatlan módon egymás után két ászt ütve győzött.

Elhunyt a svájci Davis-kupa-kapitány

BIEL. Halálos autóbalesetet szenvedett Peter Carter, a svájci Davis-kupa-csapat ausztrál szövetségi kapitánya. Az edzô a feleségével Dél-Afrikában nyaralt, és ott történt a tragédia. A harminchét esztendôs szakember 1993 óta élt Svájcban, a kiváló képességû svájci Roger Federer az ô irányításával került a teniszvilág élvonalába.

A Mesterszéria 6. állomása,
Toronto
(2.95 millió dollár, kemény pálya)

Nyolcaddöntô: Szafin (orosz, 2. kiemelt)–Ríos (chilei) 3:6, 6:3, 7:6; Haas (német, 3.)–Sampras (amerikai, 13.) 7:6, 3:6, 7:6; Grosjean (francia, 11.)–Stepánek (cseh) 6:2, 6:2; Roddick (amerikai, 12.)–Koubek (osztrák) 6:3, 6:3. Negyeddöntô: Canas (argentin)–Szafin 7:5, 6:3. Az elôdöntô párosítása: Novák (cseh, 14.) vagy Grosjean–Nalbandian (argentin, 15.) vagy Roddick; Santoro (francia) vagy Haas–Canas

WTA-torna, Acura Classic,
San Diego
(750 000 dollár, kemény pálya)

Nyolcaddöntô: V. Williams (amerikai, 1.)–Kremer (luxemburgi, 15.) 6:3, 6:2; Davenport (amerikai, 3.)–Rubin (amerikai, 14.) 6:2, 2:6, 6:1; Kurnyikova (orosz)–C. Martínez (spanyol) 1:6, 6:2, 6:1; Szugijama (japán)–Srebotnik (szlovén) 6:4, 7:6. A negyeddöntô párosítása: V. Williams–Clijsters (belga, 5.); Davenport– Szugijama; Smashnova (izraeli, 12.)–Kurnyikova; Dokics (jugoszláv, 6.)–Capriati (amerikai, 2.)

ITF-torna,
Saint-Gaudens
(50 000 dollár, salak)

Negyeddöntô: Bejgelcimer (ukrán)–Gubacsi Zsófia (magyar, 4.) 6:3, 1:6, 6:0

ITF-torna, Brindisi (25 000 dollár)/b>
1. forduló: Russegger (osztrák)–Molnár Eszter (magyar) 2:6, 6:0, 6:1

Göcsej-kupa, Zalaegerszeg
(400 000 forint, salak)

Egyes. Nyolcaddöntô: Berecz-Sz. B. (Forest-ZTE, 1.)–Rédecsi (Mátra SE) 6:2, 6:3; Fodor Zsu. (Vasas, 2.)–Kovács-N. (Pannon SC) 6:0, 6:1; Stadler (Forest-ZTE, 3.)–Joó (MTK) 6:2, 6:4; Pócza (Gyôri TC, 4.)–Szabó Zs. (RTA) 6:1, 6:3; Berecz-Sz. K. (Forest-ZTE, 5.)–Bukovich (külföldi) 7:6, 6:7, 6:1; Kupai (Vasas)–Horváth E. (MTK, 6.) 4:6, 6:3, 6:2; Sülyös (SVSE)–Göböl (SVSE, 7.) 6:1, 6:0; Ács (Siófok)–Décsi (Tabáni Spartacus) 6:0, 6:1. Negyeddöntô: Berecz-Sz. K.–Berecz-Sz. B. 4:6, 6:4, 6:3; Fodor Zsu.–Sülyös 6:1, 6:4; Stadler–Ács 0:6, 6:4, 6:1; Pócza–Kupai 6:3, 6:1
Páros. Negyeddöntô: Göböl, Szabó Zs.–Horváth E., Joó (2.) 6:4, 7:6; Fodor Zsó., Gaál (Pécs 2000, Honvéd Szondi SE)–Kovács-N., Szabó I. (Pannon, Forest-ZTE) 6:4, 6:1
Sampras kiesése voltaképpen nem akkora szenzáció, egyrészt az amerikai világklasszis hónapok (évek?) óta szenved, képtelen újra összerakni félelmetes játékát, másfelől pedig a harmadik helyen kiemelt német Tommy Haas volt az ellenfele. Ami viszont még így is furcsa, hogy a háromszettes összecsapás két rövidítést hozott, és Sampras mind a kettőben alulmaradt, a második végén egy bődületes kettős hibával ajándékozta oda a győzelmet a németnek.
"Eddig az egész esztendő csalódást keltő a számomra, de töretlenül hiszek abban, hogy megtalálom a fonalat. Kell egy jó hét, egy jó pillanat. De inkább több. Kicsit kezd elegem lenni abból, hogy mindig az aktuális világranglistát böngészem, azt, hogy mennyire csúszok vissza, elvégre korábban nem kellett ilyenekkel foglalkoznom” – elmélkedett a mérkőzés után Sampras.
Azért Haas is megérdemel néhány szót, mert nem akármekkora terhet cipel a vállán. Az elmúlt hónapban szülei motorbalesetet szenvedtek, édesapja súlyosan megsérült (élet és halál között lebegett), Tommy egy sor versenyt le is mondott emiatt, amelyiken meg elindult, ott azonnal kikapott. Egészen eddig.
"Édesapám arra tanított, hogy mindig a legtöbbet hozzam ki magamból, így nyilván rosszul esett neki, hogy pár tornát kihagytam. Ez amolyan kárpótlás a számára, remélem, értesült már arról, hogy megvertem Pete Samprast” – nyilatkozta az idei Australian Openen elődöntőt játszó Haas.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik