Hewitt „átadta” az idei trófeát Nadalnak, de Moyá megizzasztaná a címvédőt

Vágólapra másolva!
2007.06.05. 12:03
Lleyton Hewitt szerint Rafael Nadal már-már kezében érezheti a francia nyílt teniszbajnokság trófeáját, nem lát igazán esélyt a címvédő bukására. A spanyol salakkkirály hétfőn magabiztosan győzte le ellenfelét, de következő riválisa, Carlos Moyá nem készül feltartott kézzel a hispán rangadóra.
Rafael Nadal "verhetetlen" tenyerese
Reuters
Rafael Nadal "verhetetlen" tenyerese
Rafael Nadal "verhetetlen" tenyerese
Reuters
Rafael Nadal "verhetetlen" tenyerese

Szavazás

Ki nyeri 2007-ben a férfi egyest a Roland Garroson?

Írja be az itt látható számot!
„A párizsi körülmények jobban kedveznek Rafaelnek, mint Hamburgban, ahol Roger (Federer) legyőzte őt. A labda másként, sokkal nagyobbat pattan, ez sokat segít Nadalnak. Ha ezt kihasználja, akkor nehezen képzelhető el, hogy bárki is legyőzze” – jelentette ki Hewitt, aki a hétfői nyolcaddöntőben csak a harmadik, rövidítéssel zárult szettben nehezítette meg a kétszeres párizsi bajnok dolgát.

Az ausztrál klasszis szerint a spanyol salakkirály tenyerese óriási „fegyvert” jelent, ezen a felületen senki sem képes jobb teljesítményre erről az oldalról.

„Természetesen Roger minden pályán nagyon jól játszik, főleg füvön, de salakon Nadal tenyerese mindenki ellen hatásos, pontokat ér. Nadal amúgyis kivételesen jól mozog a felületen, szinte minden labdát elér. Arra kényszeríti az ellenfelet, hogy 150 százalékosan teljesítsen, minden helyzetből tökéletes megoldást alkalmazzon” – jegyezte meg a korábbi világelső.

A hétfői találkozót Hewitt nagy reményekkel várta, pedig sohasem tartozott a salakpályák legjobbjai közé, de elmondása szerint sokat fejlődött az utóbbi hónapokban. Így kissé csalódott volt, hogy szettet sem rabolt Nadaltól.

„Az utóbbi időben azt éreztem, hogy életem legjobb teljesítményét nyújtom salakon, eredményesebb vagyok, mint akkor, amikor világelső voltam” – mondta Hewitt.

Rafael Nadalra a következő körben az 1998-as párizsi bajnok, az utóbbi években kissé halványabban teljesítő Carlos Moyá vár, aki magabiztosan jelentette ki, nem adja olcsón a bőrét. A korábbi világelsőt az sem érdekli, hogy honfitársával csatázik majd szerdán, ennek nem is tulajdonít különösebb jelentőséget.

„Rafa lesz ellenfelem, a pályán pedig szó sem lehet barátságról. Mindenki arra törekszik, hogy bármi áron megszerezze a győzelmet. Szerdán is ez lesz a helyzet. Mindenki győzni akar, hiszen így több pontot szerezhet és több pénzt kaphat ellenfelénél” – szögezte le Moyá.

Pályafutása kezdetén Nadal sok segítséget kapott a szintén mallorcai, A 30 éves klasszistól, akivel eddig ötször találkozott ATP-tornán. A világranglista 2. helyezettje háromszor, míg rutinosabb ellenfele kétszer nyert. Salakon 2-1-re vezet Nadal, csak 2003-ban Umagban szenvedett vereséget.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik