Lassan, de javul a már ütőt is ragadó Szávay Ágnes fájós háta

Vágólapra másolva!
2007.08.28. 10:56
Kedden Szávay Ágnes is bemutatkozhat a US Openen, az Amerikai Nyílt Teniszbajnokságon, a női egyesek első fordulójában. Ami őt a pályára lépésben mégis megakadályozhatja, az a még mindig fájós háta, míg aki a továbbjutását próbálja megakadályozni, az a német Sandra Klösel lesz.
MTI/AP/Fred Beckham
MTI/AP/Fred Beckham

A fiatal magyar, aki máris több mint egy egyszerű tehetség, szinte a teljes hétfőt az orvosnál töltötte, de azért egy kis edzés már belefért a napjába. Igaz, a minél gyorsabb javulás érdekében Szávay még egy Rhode Island-i csontkovácsot is meglátogatott…

Számunkra mindenképpen örömteli hír – a leendő német riválisnak aligha -, hogy Szávay jobban érezte magát, ha nem is tökéletesen és szinte biztosra vehető, hogy tudja vállalni a játékot.
Bemutatkozását nemcsak a magyar szurkolók várják már nagyon, hanem szakmai körök is, amit múlt heti, New Haven-i teljesítményével érdemelt ki a magyar teniszezőnő.

Egyesült Államok legnagyobb sporttelevíziójának, az ESPN-nek a honlapján jelent meg Patrick McEnroe, az amerikai Davis-kupa-válogatott kapitányának nyilatkozata, aki szerint a US Openen eljöhet a nagy áttörés ideje Szávay számára.

„A fonákja nagyon erős, és remekül mozog a pályán” – vélekedik a magyarról a legendás John McEnroe öccse, aki egykor szintén kiváló játékos volt.

A legrangosabb szaklap, a Tennis Magazine esélylatolgató rovatában pedig úgy vélik, Szávay a harmadik fordulóban nehéz perceket okozhat a hetedik kiemelt orosz Nagyja Petrovának.

Az amerikai sportmagazin, a Sports Illustrated még ennél is tovább ment, hiszen a titkos esélyesek között említik a magyar versenyzőt, és tippjük szerint csak a címvédő orosz Marija Sarapova ejti majd ki őt, de csak az elődöntőben!

Szávayt, múlt heti remeklését követően, már a 31. helyen jegyzik a legfrissebb WTA-világranglistán, ugyanott német ellenfele két helyet javítva korábbi pozícióján a 113-on található.

Közben elkészítették a páros sorsolását is: Szávay a cseh Vladimira Uhlirová oldalán a kiemeltek között kapott helyet. A tizennegyedikként rangsorolt kettősnek már az első fordulóban nehéz dolga lesz az amerikai Chanda Rubin és Jamea Jackson ellen, de legalább nem kerültek rettenetesen nehéz ágra: környékükön az olasz Mara Santangelo és az ausztrál Alicia Molik negyedik kiemelt kettőse a legveszedelmesebb ellenfél.

Szávaynak a magyarok becsületéért is kell harcolnia a versenyen, hiszen másik főtáblásunk, Nagy Kyra az első fordulóban búcsúzni kényszerült, miután a tizenkettedik helyen rangsorolt amerikai Venus Williams két sima játszmában legyőzte őt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik