Elképesztő: 3:6, 1:3-ról fordított és nyert a Szávay, Uhlirova duó

Vágólapra másolva!
2007.09.04. 20:51
Szinte hihetetlen, de igaz: kedden is folytatódott Szávay Ágnes diadalmenete az amerikai nyílt teniszbajnokságon: a Vasas játékosa és a cseh Vladimira Uhlirova 3:6, 1:3-ról fordított a Stephanie Foretz, Jaroszlava Svedova kettős ellen és bejutott az elődöntőbe! Utoljára 2003-ban jutott magyar játékos a legjobb négy közé Grand Slam-tornán: a 2003-as Australian Openen Mandula Petra és a svájci Emmanuelle Gagliardi léphetett pályára a döntőbe kerülésért.

A Szávay (42. helyen áll a páros-világranglistán), Uhlirova (31.) duó másfél játszmán át sok hibával teniszezett, ekkor semmi sem mutatta, hogy bejut az elődöntőbe. Az első szettben 2:2-ig tartotta a lépést a riválissal, de ekkor a magyar tinédzser, majd 2:4-nél partnere bukta el adogatását.

A Foretz (83.), Svedova (nem szerepel a páros-világranglistán) duó semmi különöset nem csinált, csak jóval kevesebbet rontott és biztosan jutott szettelőnyhöz. A francia és orosz játékos a folytatásban is magabiztosabb volt, 2:1-nél újra elvette Ulihrova szervajátékát.

Ekkor azt gondoltuk, hogy az egyik nagy álomtól búcsút vehetünk, és Szávay Ágnes – igaz „csak” párosban” – elveszíti veretlenségét a US Openen. Szerencsére klasszisunkat és cseh társát nem foglalkoztatták ilyen gondolatok, inkább, teljesen jogosan a felzárkózásra összpontosított.

Svedova 3:1-nél azonnal elbukta szerváját, majd „példáját” Foretz követte 3:3-nál. Innen pedig már nem volt visszaút, sőt az orosz teniszező a kilencedik gémben újra elveszítette adogatását.

A harmadik játszma elején ismét Szávay és Uhlirova pillanatai következtek, 1:0-nál ismét Svedovát brékelték! A hetedik gémben mindent megtett a rivális az elbukott adogatójáték visszaszerzéséért, de Uhlirova három bréklabdát hárított, így 5:2-re alakult az állás! Egyetlen játék választotta el a soltvadkerti Szávay Ágnest és partnerét az elődöntőtől.

A francia, orosz kettős még szépített, majd jött a magyar tinédzser adogatójátéka. Nem alakult egyszerűen, 30-0 után egyenlített a rivális. Szerencsére Szávayt és partnerét ez nem zavarta meg, megnyerte a következő két labdamenetet és jöhetett az ünneplés!!!

Szávay Ágnes és Vladimira Uhlirova következő ellenfele a tajvani Yung-Jan Chan, Chia-Jung Chuang (5. kiemelt) vagy az amerikai Bethanie Mattek és az indiai Sania Mirza (16. kiemelt) lesz.

AMERIKAI NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (US OPEN), NEW YORK

NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Szávay Ágnes, Vladimira Uhlirova (magyar, cseh, 14.) Stephanie Foretz, Jaroszlava Svedova (francia, orosz) 3:6, 6:3, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik