Aus. Open: Berdych először jutott négy közé Melbourne-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.21. 08:38
A Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének negyeddöntőjében a hetedik helyen kiemelt Tomás Berdych négy játszmában legyőzte a harmadikként rangsorolt David Ferrert, így pályafutása során negyedszer jutott be Grand Slam-torna elődöntőjébe.

A cseh teniszező az első szettben kétszer vette el Ferrer adogatását, ennek köszönhetően harminc perc alatt bezsebelte a játszmát. A második szettben 3:3-ig mindkét játékos hozta saját szervagémjét, utána azonban sorozatban három játékot nyert a mindenkori fogadó – abból kettőt Berdych –, így 5:4-nél szerválhatott a játszmáért, s élt is a lehetőséggel.

A harmadik szett során Ferrer magára talált, és 2:2 után sorozatban négy játékot nyert, így következhetett a negyedik játszma, ahol egy brék döntött – az pedig Berdych nevéhez fűződött, aki így pályafutása során először játszhat elődöntőt az Australian Openen, továbbá Jirí Novák 2002-es remeklése óta az első cseh játékos, aki ilyen sokáig talpon maradt az év első Grand Slam-tornáján.

És ha még ez sem lenne elég a statisztikák szerelmeseinek: Berdychet megelőzően honfitársai közül csak Ivan Lendl és Miloslav Mecír jutott el mind a négy Grand-Slam tornán az elődöntőig az open éra bevezetése óta.

A legutóbbi három évben a negyeddöntőben búcsúzó Berdych ellenfele a legjobb négy között a Novak Djokovics–Stanislas Wawrinka mérkőzés győztese lesz.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (33 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Berdych (cseh, 7.)–Ferrer (spanyol, 3.) 6:1, 6:4, 2:6, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik