Davis-kupa: Csehországgal küzdünk a bennmaradásért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.10. 11:23
Kedd délelőtt Londonban a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) kisorsolta a Davis-kupa világcsoportja rájátszásának párosítását. A magyar válogatott szeptemberben Csehországgal találkozik a playoffban, a tét a világcsoportban maradás.

A magyar DK-csapat hazai környezetben fogadja Csehországot szeptember 14. és 16. között, a párharc győztes a világcsoportban marad, a vesztes az euró-afrikai zóna I. csoportjában folytatja.


Köves Gábor kapitány elégedetten nyilatkozott az MTI-nek a sorsolás láttán:

„Lehetett volna jobb és rosszabb is. Van két jó játékosuk Jirí Vesely és Adam Pavlásek személyében, szerencsére a volt top 10-es Tomás Berdych már nem vállalja a Davis-kupát. Az mindenképpen jó hír, hogy itthon játszunk, várhatóan salakon lesznek a meccsek, de erről még egyeztetnünk kell" – fejtette ki, hozzátéve, a csehek talán gyengébbek az oroszoknál, akiket tavaly szeptemberben a magyarok 3–1-re legyőztek a budapesti osztályozón.

Ami a két nemzet DK-történelmét illeti, a csehek 2–1-re vezetnek. Legutóbb 1996-ban találkoztak a világcsoport első fordulójában, akkor a többek között Köves Gáborral felálló magyarok 5–0-s vereséget szenvedtek Plzenben.


DAVIS-KUPA, VILÁGCSOPORT, RÁJÁTSZÁS (SZEPTEMBER 14–16.)
Argentína–Kolumbia
Nagy-Britannia–Üzbegisztán
Ausztria–Ausztrália
Svájc–Svédország
Szerbia–India
MAGYARORSZÁG–Csehország
Japán–Bosznia-Hercegovina
Az elöl álló csapatok a pályaválasztók.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik