Tenisz: Swiatek maratoni csatában nyerte meg a Szabalenka elleni döntőt Madridban

Vágólapra másolva!
2024.05.04. 22:36
Iga Swiatek Madrid királynője (Fotó: Getty Images)
A világelső Iga Swiatek három meccslabdát hárítva maratoni csatában múlta felül Arina Szabalenkát a madridi salakpályás tenisztorna 8.77 millió dollár összdíjazású női versenyének szombati döntőjében.

 

Az első játszma két brékkel kezdődött, majd úgy haladtak fej fej mellett a felek, hogy mindenki hozta a saját szervajátékát, mígnem a lengyel játékos a legjobbkor, 6:5-nél nyert fogadóként játékot. A több mint egyórás első szett után a második felvonásban mindkét teniszező bizonytalanabbul adogatott, ezért úgy jutottak el 3:3-ig, hogy két-két bréket láthatott a közönség. Ezúttal viszont a világranglistán második fehérorosz játékos tudta a legjobbkor, 5:4-es előnyénél elvenni ellenfele adogatójátékát.

A trófeát eldöntő harmadik játszmában egy-egy brékkel jutottak el 5:5-ig. Szabalenka könnyedén nyert adogatóként, Swiateknek viszont két mérkőzéslabdát kellett hárítania ahhoz, hogy kiharcolja a rövidítést, amelyben mindkét játékosnak volt egy-egy kihasználatlanul hagyott meccslabdája fogadóként, majd Swiatek a második meccslabdáját már nem hibázta el.

A több mint háromórás csata végén így a Roland Garros háromszoros és a US Open egyszeres bajnoka, Swiatek örülhetett pályafutása huszadik tornagyőzelmének.

WTA 1000-ES TORNA, MADRID (8.77 millió dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Swiatek (lengyel, 1.)–Szabalenka (fehérorosz, 2.) 7:5, 4:6, 7:6 (9–7)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik