Marozsán ismét nyert Umagban, következik Rubljov az elődöntőért

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.23. 22:01
Marozsán menetel Umagban (Fotó: Getty Images)
A teniszezők világranglistáján 49. Marozsán Fábián egy könnyedén és egy rövidítésben megnyert játszmában 95 perc alatt legyőzte a 79. helyet elfoglaló brazil Thiago Monteirót, ezzel bejutott a horvátországi Umagban zajló tenisztorna negyeddöntőjében, ahol az első kiemelt Andrej Rubljov lesz az ellenfele.

 

Második meccsét játszotta az umagi tornán Marozsán Fábián, ami azt jelentette, hogy a legjobb nyolc közé jutás volt a tét Thiago Monteiro ellen, aki a hetedik kiemelt cseh Tomás Máchac ellen győzött az előző körben. Marozsán első alkalommal találkozott a brazillal, és kimondottan jól kezdett ellene: a második és a negyedik adogatójátékát is elvette, miközben saját adogatásait rendre magabiztosan nyerte, így bő fél óra alatt 6:2-re hozta a szettet. 

A második játszma kicsit másképpen alakult, a brazil ekkor már sokkal jobban vigyázott az adogatójátékaira, bréklabdához is csak egyszer engedte Marozsánt, ám ez kihasználatlan maradt, míg a magyar fiú biztos kézzel szállította a szervajátékait, így rövidítés döntött. Ebben előbb Marozsán, majd Monteiro vesztett egy-egy pontot adogatóként, majd 6–5-nél fogadóként harcolt ki meccslabdát a magyar, ám saját adogatásából nem tudta megoldani, ahogy két ponttal később fogadóként sem, a harmadik meccslabdáját viszont 8–7-es vezetésnél már kiszerválta, így a márciusi miami mesterverseny óta első alkalommal nyert egy tornán legalább két mérkőzést.

Marozsánra a következő körben még keményebb feladat vár, hiszen a torna első kiemeltje, a világranglistán 9. helyen álló Andrej Rubljov ellen játszik – várhatóan csütörtökön.

ATP 250-ES TORNA, UMAG (579 320 euró, salak)
NYOLCADDÖNTŐ
Marozsán Fábián–Thiago Monteiro (brazil) 6:2, 7:6 (9–7)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik