Tenisz: Jani Réka befejezte pályafutását

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.24. 11:39
Jani Réka Luca elköszönt szeretett sportágától (Fotó: Dömötör Csaba)
Közösségi oldalán jelentette be Jani Réka, hogy nem folytatja teniszezői pályafutását. A világranglistán a 104. helyik eljutó 32 éves Jani ugyan nem árulta el búcsúzó posztjában a visszavonulás okát, ám hosszabb ideje sérüléssel küzd, ezért dönthetett karrierje lezárása mellett.

„Köszönöm a tenisznek az örömöt, a mosolyokat, a könnyeket, a leckéket és a kalandokat! Egy hullámvasút volt, de gyönyörű. Hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott ezen az úton!” – írta Jani rövid bejegyzésében, amelyhez több pályatársa is hozzászólt és búcsúztatta őt. Többek között Babos Tímea és Udvardy Panna is gratulált a karrierjéhez.

Jani Réka pályafutása során a 104. helyig jutott a világranglistán, s a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) honlapján található adatok szerint egyesben 25, párosban 34 ITF-tornán diadalmaskodott.

A siófoki születésű játékos 2011-ben szerepelt először egy Grand Slam-torna főtábláján, a US Open selejtezőjének sikeres megvívása után az első körében vereséget szenvedett. A következő főtáblás meccsére 2022-ig várt, akkor a Roland Garroson verekedte fel magát a 128 közé, ám ott búcsúzott is. A FED-kupában, s utódjában a Billie Jean King-kupában 2010 óta, azaz 18 éves kora óta szerepelt, 23 meccset nyert meg a 40 találkozójából.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik