Umagi tenisztorna: Marozsánt a leeső horgászszék sem zavarta meg

Vágólapra másolva!
2024.07.22. 19:20
Marozsán Fábiánt semmi sem zavarta meg (Fotó: Getty Images)
Hullámzó teljesítménnyel és a zavaró tényezők kizárásával jutott tovább vasárnap a párizsi olimpikon Marozsán Fábián, aki mérkőzéslabdát hárítva, három játszmában győzött az umagi salakpályás tenisztornán és a nyolcaddöntőben brazil ellenféllel találkozik majd.

A világranglistán 49. helyezett magyar játékos 6:4, 4:6, 7:6 (10-8)-ra verte meg a kazah Alekszandr Sevcsenkót (56.), nyilatkozatát pedig azzal kezdte: edzőjével, Hajdusik Romannal abban maradtak, hogy nem számít, csúnyán játszik-e, de legyen meg valahogy a győzelem.

„Igyekeztem folyamatosan elemezni a játékát, és úgy láttam, az erőnlétem jobb, mint az övé. Öt-kettőnél már meccslabdám is volt fogadóként, de bátortalan voltam, és a labdát a háló aljába ütöttem. Pedig már látszott Sevcsenkón, hogy nagyon szenved, lassan szervált, végül mégis visszaengedtem a mérkőzésbe, szinte magamat brékeltem” – jelentette ki az első számú magyar játékos, akit két közjáték sem tudott kibillenteni. Előbb egy horgászszéket ejtettek az egyik néző fejére, és orvost kellett hozzá hívni, míg a döntő szettben a kazah nem kapta meg a kért frissítőjét időben, ezért reklamált.

„Sportszerű játékosnak ismertem meg, és jogosan volt kiakadva. Elektrolitos vizet kért a szervezőktől, mert kezdett görcsölni a keze, de nem hoztak neki. Végül a rövidítés alatt adták neki oda” – fejtette ki. Hozzátette, a magyar szurkolók sokat segítettek neki a nehéz helyzetekben, és remek hangulatot teremtettek.

A 24 éves játékosra a nyolcaddöntőben némi meglepetésre a brazil Thiago Monteiro (79. a világranglistán) vár, miután döntő játszmában 2 óra 16 perc alatt legyőzte a hetedik kiemelt cseh Tomás Machácot (39.) hétfőn késő délután. Marozsán és Monteiro még nem találkozott egymással, a 30 éves brazil eddig négyszer játszott magyar ellenféllel szemben, egyszer nyert, 2022 áprilisában Piros Zsombor ellen, háromszor kikapott. Marozsán két győzelem mellett kétszer vereséget szenvedett ha a háló túloldalán brazil ellenfél állt. A találkozót várhatóan kedden rendezik meg.

ATP 250-ES TORNA, UMAG (579 320 euró, salak)
1. FORDULÓ (a 16 közé kerülésért)
T. Monteiro (brazil)–Machác (cseh, 7.) 3:6, 6:3, 6:4
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Mensík (cseh)–Popyrin (ausztrál) 6:3, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik