Micsoda játék! Újabb top 10-es teniszező ellen győzött Marozsán

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.08.15. 21:52
Marozsán már a legjobb 16 között Cincinnatiben (Fotó: Getty Images)
Marozsán Fábián nagyot küzdve, három szettben múlta fölül Grigor Dimitrovot a cincinnati ATP 1000-es tenisztornán, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

A magyar játékos nagyon magabiztosan, hiba nélkül szerezte meg az első pontját, és a folytatásban is kifejezetten stabil teljesítményt tudott hozni, ám 2:2-nél elvesztette adogatását, ami végzetes lett a játszma szempontjából. Ezt követően már hiába a magabiztos teljesítmény, Marozsán Fábián hátrányból várhatta a második játszmát – az első szettet Dimitrov 6:4-re megnyerte. 

A második szettet már jobban kezdte a világranglistán 50. magyar – aki az előző fordulóban a francia Corentin Moutet ellen aratott kétszettes győzelmet – és hamar sikerült is elhúznia 4:2-re, majd ugyan a bolgár ekkor még fel tudott zárkózni, sikerült egyenlítenie Marozsánnak, hiszen ezt a játszmát ő nyerte meg 6:4-re. 

Az ATP listáján kilencedik Grigor Dimitrovot megrázta az egyenlítés, így a harmadik játszmában sem tudta hozni, amit sokan várnának tőle, míg Marozsán egymás után ütötte a pontokat. A magyar teniszező végül szinte teljesen dominált, ezzel ismételten top 10-es ellenfelet sikerült legyűrnie, ami ezúttal nyolcaddöntőt ér neki. 

Marozsán a legjobb 16 között az amerikai Ben Sheltonnal küzd meg a nyolcba kerülésért. 

ATP 1000-ES TORNA, CINCINNATI (6 795 555 dollár, kemény pálya)
EGYES, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Marozsán Fábián–Grigor Dimitrov (bolgár, 8.) 4:6, 6:4, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik