Szabalenka Swiateket felülmúlva jutott döntőbe Cincinnatiben

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.18. 22:53
Arina Szabalenka most először győzte le Iga Swiateket két játszmában (Fotó: Getty Images)
Arina Szabalenka most először kétszettes győzelmet aratott Iga Swiatek ellen, ezzel bejutott a Cincinnatiben zajló WTA-1000-es tenisztorna döntőjébe.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a nők versenyében Paula Badosa tette teljessé az elődöntős mezőnyt; a férfiaknál Frances Tiafoe Hubert Hurkacz feladása után jutott a legjobb négy közé, míg Holger Rune kétszettes győzelmet aratott Jack Draper ellen.


Az első női elődöntőben Iga Swiatek és Arina Szabalenka találkozott. A lengyel és a fehérorosz teniszező már tizenkettedik alkalommal lépett pályára egymás ellen, az eddigi 8–3-as mérleg Swiateknek kedvezett. Ezúttal viszont Szabalenka kezdett jobban, brékelőnybe került, de Swiatek egyből visszabrékelt. Innentől kezdve viszont Szabalenka nem adott esélyt, és 6:3-ra megnyerte az első szettet.

A világelső lengyelnek a második játszmában már nem sok esélye volt, de azért így is megdolgoztatta Szabalenkát. A fehérorosz már 5:1-re vezetett, fogadóként hét meccslabdája is volt, de egyikkel sem tudott élni, majd adogatóként újabb két meccslabdája volt, de Swiatek kitartott. Szabalenka aztán az újabb fogadógémjében a tizedik mérkőzéslabdáját már értékesítette, így sorozatban három vesztes meccs után ezúttal nyert Swiatek ellen.

A fehérorosz Cincinnatiben korábban háromszor is az elődöntőben búcsúzott; ez lesz karrierje kilencedik fináléja 1000-es tornákon. Szabalenka most először nyert két szettben Swiatek ellen.

A másik elődöntőben Jessica Pegula és Paula Badosa találkozott. A mérkőzés első szettjét az amerikai nyerte meg, a második játszmában 4:3-ra vezetett a spanyol, amikor az eső miatt hosszú időre félbeszakadt a találkozó. A folytatás után Badosa hamar lezárta a második szettet. A döntő játszmában a spanyolnak négy bréklabdája is volt, de Peguláé lett a pont, aki később brékelte is Badosát, és két óra alatt nyert, ezzel pedig bejutott a fináléba.

TENISZ
ATP-1000, CINCINNATI (6 795 555 dollár, kemény pálya)
Negyeddöntő
Tiafoe (amerikai)–Hurkacz (lengyel) 6:3-nál Hurkacz feladta
Rune (dán, 15.)–Draper (brit) 6:4, 6:2
WTA 1000-ES TORNA, CINCINNATI (3 211 715 dollár, kemény pálya)
Negyeddöntő
Badosa (spanyol)–Pavljucsenkova (orosz) 6:3, 6:2
Elődöntő
Szabalenka (fehérorosz, 3.)–Swiatek (lengyel, 1.) 6:3, 6:3
Pegula (amerikai, 6.)–Badosa (spanyol) 6:2, 3:6, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik