Szabalenka és Pegula játssza a US Open női döntőjét

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.06. 07:42
2024 US Open - Day 9
Tipikus Szabalenkás-mosoly: a fehérorosz klasszis két játszmában győzött a US Open elődöntőjében (Fotó: Getty Images)
Az elődöntőket rendezték magyar idő szerint péntek hajnalban az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open női mezőnyében: a hazai közönség előtt versenyző, 6. kiemelt Jessica Pegula három játszmában búcsúztatta Karolína Muchovát, míg a 2. helyen rangsorolt Arina Szabalenka két szettben győzte le Emma Navarrót.

Az amerikai Jessica Pegula számára pocsékul indult a Karolína Muchová elleni elődöntő, hiszen a cseh játékos 6:1-re megnyerte az első játszmát. Ezt követően azonban gyökeres fordulatot vett a mérkőzés: Pegula előbb 6:4-gyel egyenlített, majd a harmadik játszmát is behúzta nagyon simán, 6:2-vel, ezzel bejutott élete első Grand Slam-döntőjébe. 

A másik elődöntő egyértelműbben alakult, a torna egyik legnagyobb esélyesének tartott, a legutóbbi kiírásban finalista, 2. helyen kiemelt Arina Szabalenka az első játszmát 6:3-ra nyerte meg a hazai közönség előtt versenyző Emma Navarróval szemben, a másodikat pedig rövidítésben húzta be. Így magyar idő szerint szombat éjfélkor ő lesz Pegula ellenfele a US Open női döntőjében.

A vegyes párosoknál a Sara Errani, Andrea Vavassori kettős győzelmével ért véget a torna. Az olasz páros az amerikai Taylor Townsend, Donald Young kettőst múlta felül két játszmában, kevesebb mint másfél óra alatt. 

US OPEN, NEW YORK (75 millió dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐK
NŐK
Jessica Pegula (amerikai, 6.)–Karolína Muchová (cseh) 1:6, 6:4, 6:2
Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Emma Navarro (amerikai, 13.) 6:3, 7:6 (7–2)
VEGYES PÁROS
Sara Errani, Andrea Vavassori (olasz, 3.)–Taylor Townsend, Donald Young (amerikai) 7:6 (7–0), 7:5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik