„Maradj még velünk kicsit” – megható pillanatok Djokovics és Nadal utolsó találkozóján

Vágólapra másolva!
2024.10.19. 22:14
Djokovics maradásra biztatná Nadalt (Fotó: Getty Images)
A Hat Királyok Tornájának bronzmérkőzésén Novak Djokovics legyőzte Rafael Nadalt, de az este a két legenda búcsúja miatt maradt emlékezetes.

A bemutatótorna utolsó napja két legendának az összecsapásával indult, Novak Djokovics a visszavonulását a napokban bejelentő Rafael Nadal ellen lépett pályára Szaúd-Arábiában – 60 hivatalos mérkőzés után mégy egyszer, utoljára.

A hatalmas nevekhez képest azonban az első játszma nem igazán alakult izgalmasan. A szerb már az első játékban elvette a spanyol adogatását, és szépen lassan növelte előnyét, és megnyerte a nyitó játszmát. A folytatás már több fordulattal szolgált. A második szett is Nadal elvesztett adogatásával kezdődött, de ezúttal a spanyol teniszező szépen visszajött a meccsbe, sőt 6–5-re vezetett is. Ezt követően egyenlített Djokovics, aki nagyot küzdve a tie-breaket is meg tudta nyerni, így ő zsebelte be a bronzérmet a tornán.

Az utolsó labdamenet után a két klasszis megható pillanatokat élt át: 18 éves közös történelmük során valószínűleg utoljára játszottak egymás ellen. Djokovics ekképpen búcsúzott spanyol vetélytársától: „Ne hagyd el a teniszt! Maradj még! Maradj még velünk kicsit.”

„Nagy megtiszteltetés és öröm volt veled egy pályán játszani, ez a pillanat nagyon megható ennyi év után – mondta a 37 éves Djokovics. – Intenzív rivalizálás volt köztünk, remélem, egyszer egy tengerparton kifeküdhetünk a napra egy ital mellett, és az élet egyéb dolgairól is elcseveghetünk. Mindent köszönök, amit tettél, nagy örökséget hagysz magad mögött.”

„Köszönetemet fejezem ki, Novak, mindenért, a közös meccsekért, és főleg azért, hogy segítettél a végletekig feszíteni a határaimat, e nélkül nem lennék az a sportoló, aki lettem. Gratulálok a rengeteg trófeádhoz és sikeredhez, minden jót kívánok a jövőben” – válaszolta a 38 esztendős Nadal.

AZ UTOLSÓ LABDAMENET ÉS A BÚCSÚ

 

FRISSÍTÉS: SINNER NYERTE MEG A HAT KIRÁLY TORNÁJÁT

Kőkemény küzdelmet hozott a finálé, az első szettben csak rövidítésben dőlt el, hogy a világelső Jannik Sinner vagy a második helyen rangsorolt Carlos Alcaraz kerül előnybe. Nos, a spanyol került, ezt követően viszont Sinner magasabb fokozatba kapcsolt, és Alcaraz már nem talált rajta fogást. Az olasz világelső a második, majd a döntő szettben is csak három játékot engedett ellenfelének, így ő lett a torna győztese.

TENISZ
Bemutatótorna, Szaúd-Arábia
A 3. helyért
Djokovics (szerb)–Nadal (spanyol) 6:2, 7:6 (7–5)
Döntő
Sinner (olasz)–Alcaraz (spanyol) 6:7 (5–7), 6:3, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik