Tenisz: Gauff és Badosa is hozta a közelezőt a pekingi mestertornán

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.03. 17:35
Paula Badosa a döntőbe jutásért játszhat (Fotó: Imago Images)
Két negyeddöntőt játszottak le a női teniszezők pekingi mestertornáján (WTA 1000), s mindkét meccsen az esélyesebbnek vélt versenyző diadalmaskodott.

Elsőként a negyedik kiemelt Coco Gauff lépett pályára, s általános meglepetésre nagyon könnyen szetthátrányba került a selejtezőkből érkező, a világranglista 115. helyén álló Julija Sztarodubceva ellen. A folytatásban viszont magához tért az amerikai, s két játszmában összesen négy játékot engedélyezett az ukránnak, így bejutott a legjobb négy közé.

Gauff elődöntős ellenfele Paula Badosa lesz, aki két szettben (egyszer simán, egyszer rövidítéssel) verte a szabadkártyás Csang Suajt. A másik ág mérkőzéseit pénteken rendezik: az első helyen kiemelt Arina Szabalenka Karolína Muchovával, míg a hazai közönségkedvenc Cseng Csin-ven az orosz csodatinivel, Mirra Andrejevával csap össze.


Elkezdődtek a férfiak sanghaji mestertornájának küzdelmei is, ahol az első figyelemreméltó eredményt Stanislas Wawrinka szállította. A 39 éves, háromszoros Grand Slam-győztes svájci játékos a világranglista 236. helyezettjeként kapott szabadkártyát az eseményre, s ha már ott volt, akkor élt is a lehetőséggel, miután két rendkívül szoros szettben, mind a kétszer rövidítéssel múlta felül a világranglista 50. helyén tanyázó Giovanni Mpetshi Perricard-t.

TENISZ
WTA 1000-es torna, Peking 
NEGYEDDÖNTŐ
Gauff (amerikai, 4.)–Sztarodubceva (ukrán) 2:6, 6:2, 6:2
Badosa (spanyol, 15.)–Csang Suaj (kínai) 6:1, 7:6 (7–5)

ATP 1000-es torna, Peking
Wawrinka (svájci)–Mpetshi Perricard (francia) 7:6 (7–2), 7:2 (8–4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik